Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21022018

Брой 36, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58495 BGN1 GBP = 2.2183 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Профилактични тестове за наркотици в училищата обмислят в НС

Профилактични тестове за наркотици в училищата обмислят в НС

Профилактични тестове за наркотици в училищата обмислят в НС

Представители на общинските съвети поискаха да се въведе задължителен общественополезен труд за непълнолетни дилъри на дрога

Към профилактичните прегледи на учениците да има и тест за наркотици. Такава идея е обсъдена на дискусионен форум в парламента по повод 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите, предаде Нюз.бг.

Идеята е на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който обяви, че тя е обсъждана вече между депутатите.

От своя страна председателят на Комисията по образованието- Милена Дамянова посочи пред БНР, че новият Закон за образованието, който влиза в сила от тази есен, предвижда превантивна работа на училищни екипи, чиято цел е да открият отрано проблема и с него да се работи.

Представители на общинските съвети поискаха да се въведе задължителен общественополезен труд за непълнолетни дилъри на дрога.

Теменужка Любенова от Областния съвет в Благоевград настоя за по-строги наказания за хванатите дилъри, както и да се предвиди разграничение на наказанията, когато се продават наркотици в, около или извън училище.

Друга идея, която бе обсъдена, е наркозависимите да имат право на избор между присъда и лечение.

От местните комисии се чуха дори и предложения, отговорността за разпространението на наркотици да се поема и от родителите, ако дилърът е непълнолетен.

България

Икономика

Култура

Спорт

Почина Георги Марков

На 46-години почина бившият футболен национал на България и настоящ спортен директор на Септември (София) Георги Марков. Започва кариерата с…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...