Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед21012018

Брой 13, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59855 BGN1 GBP = 2.21729 BGN1 CHF = 1.66482 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Мъж извървя 5 км в жегата, за да направи дарение

Мъж извървя 5 км в жегата, за да направи дарение

Пловдивчанин измина 5 километра пеша, за да дари книги на изгорялото читалище в село Мененкьово, съобщи вчера „Дарик”.

Иван Пехливанов пристигнал в четвъртък изненадващо в 12 по обяд с раница на гръб и теглейки чанта на колелца. Оставил няколко ценни тома от личната си библиотека, както и исторически. Той разказва и за негов родственик — поп Никола Белчов от Копривщица, който отливал лъвчетата за калпаците на въстаниците.

След като сградата на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий“ изгоря до основи при пожар, библиотекарката Венка Вакарелска и председателят Иван Адов призоваха граждани и организации да дарят литература, за да имат близо 1000 жители на селото своя библиотека.

Временно за нея е отредено помещение в кметството.Стотици хора от цялата страна са изявили желание да помогнат и ако всички обещани книги бъдат събрани, те ще са много повече от изпепелените 11 000 тома. Има предложения за по 1000 заглавия, разказа Вакарелска.

От Езиковата гимназия в Пловдив са подготвили 10 кашона с книги. Някои хора вече изпращат книги, поемайки и пощенските разноски.

България

Икономика

Култура

Спорт

Мария Шарапова повиши децибелите и взе реванш

Мария Шарапова изигра много силен мач и се справи с поставената под номер 14 Анастасия Севастова от Латвия. Рускинята спечели с 6:1, 7&#…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие