Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Непростимо историческо престъпление!

Непростимо историческо престъпление!

На 28 септември 2016 г. правителството на Бойко Борисов извърши акт, граничещ с национално предателство. В изпълнение на указания, дадени от ЕНП и „Отворено общество“ на Джордж Сорос, правителството проигра историческия шанс за страната ни – българка да застане начело на ООН. Като замени официалната ни кандидатура за поста генерален секретар на ООН, премиерът Борисов финализира посредствен сценарий за дискредитиране и саботиране на Ирина Бокова – един от най-авторитетните дейци от съвременна Европа, два мандата генерален директор на ЮНЕСКО.

На нейно място бе утвърдена Кристалина Георгиева - кандидатура, силово налагана от кръговете на българския неолиберализъм. Известно е, че през последните две десетилетия на демократичен преход г-жа Георгиева няма нито ден трудов стаж у нас.  Ако има заслуги през този период, това са заслуги пред САЩ и Световната банка като неин вицепрезидент, но не и към България. Така че немотивирана и користна е не само сегашната кандидатура на Кристалина Георгиева, но и предишното решение на Бойко Борисов, което я изстреля на позицията на български еврокомисар в Брюксел. Показателно е, че внезапната и произволна смяна на нашия кандидат се извърши в решаващия етап от надпреварата. Политизирането на избора и истеричната медийна кампания срещу г-жа Бокова, както и нечестоплътните задкулисни договорки, свидетелстват за гузната и продажна съвест на Борисов и неговото обкръжение. Пред съда на общественото ни мнение застават безгръбначни слуги на чужди господари, за които националните интереси не струват и пукната пара. Но най-лошото е, че за цинизма и родоотстъпничеството на управляващите ще плаща целият български народ. Социалистите от София изразяваме дълбокото си възмущение и категорично несъгласие с действията на изпълнителната власт, които грубо погазват престижа и авторитета на България, предават нейните национални интереси.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Най-важният мач за нас е срещу Септември, смята Любо Пенев

Треньорът на Царско село Любослав Пенев остана доволен от своите играчи, въпреки загубата от Дунав с 0:1. Той е на мнение, че най-важния...

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие