Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед12072020

Брой 129, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72441 BGN ↓ 1 GBP = 2.18151 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Системата „Москов” се срина

Системата „Москов” се срина

Системата „Москов” се срина

Платформата с пръстов идентификатор, посредством която пациентите трябва да се регистрират за прием в болниците, блокира два дни след като стана задължителна

Новата система с пръстов отпечатък за прием в болници се срина, съобщи „Дарик”.

В 7.15 ч. в четвъртък платформата преустанови работа за час и половина, като причината за това бе, че в сървърите, които поддържат системата, постъпи повече информация, отколкото може да бъде обработена.

Инцидентът се дължи на рязкото нарастване на обема на съхраняваната информация, който за 2 ноември, сряда е надминал 25 GB. Системата е сигнализирала, че дисковото й пространство е препълнено и екип от фирмата, която я поддържа, e започнал да работи по отстраняването на проблема.

Във времето, в което платформата беше блокирана, пациентите се регистрирали в лечебните заведения чрез личните си карти.

Припомняме, от 1 ноември изискването за болниците е приемът да се осъществява, че индивидуално генериране на код от пръстов отпечатък.

Системата бе въведена като по-добър и сигурен начин за контрол от страна на НЗОК на парите, които се превеждат на болниците за лечение. От НЗОК обясняваха в продължение на месеци, че тя дава възможност на гражданите да упражняват контрол над средствата, предназначени за лечението им.

По данни на здравната каса над 300 000 пациенти са се регистрирали посредством своя пръст, а отказалите да го направят били по-малко от 100 души.

България

Икономика

Loading...

Култура

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Кинофестивалът във Венеция ще се проведе с промени

Директорът на проявата Алберто Барбера изрази задоволството си, че форумът ще се проведе при минимално съкращаване на кинотворбите. Шоуто ще...

Прочети още:

Loading...

Спорт

7 заразени в Локо Пд

Отборът на Локомотив Пловдив излезе с официална информация, в която извести колко са заразените от коронавирус в клуба. От резултатите става...

Прочети още:

Loading...

Свят

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

В Германия приеха стратегията за равенство между половете

Ще се намалява разликата в трудовите възнаграждения на жените и мъжете

Германското правителство одобри планираната стратегия, която цели да н...

Прочети още:

Loading...

Земеделие