Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Малолетна ромка роди първото бебе на 2017 г.

Малолетна ромка роди първото бебе на 2017 г.

Малолетна ромка роди първото бебе на 2017 г.

Малкият Динко се ражда в 3:45 минути на 1 януари в Сливен, бащата е 15-годишен

Пър­вото бъл­гарче, което се роди през 2017 г. е от ром­ски произ­ход. Детето е от Сливен, май­ката е на 13 години, бащата е на 15 и е неин съученик. Родителите са кръс­тили новороденото мом­ченце Динко, съобщи БиТиВи.

Мал­кият Динко се ражда в 3:45 минути на 1 януари. Това е пър­вото бебе за тази година, тежи 2800 грама и е високо 49 см.

Раж­дането е минало нор­мално за пър­вес­кия, особено в тази въз­раст. Май­ката е в пер­фек­тно със­тояние”, съобщи д-р Диана Гугова от МБАЛ „Д-р Иван Селимин­ски”.

Май­ката на Динко Златка казва, че с бащата на детето се харесали в училище. Започ­нали да се срещат тайно от родителите си. „Ние се обичахме и станах бременна от него, в трети месец бях”, раз­казва тя. Когато започ­нало да й личи, момичето избягало при род­нини на приятеля си.

Страхът на младежите бил неос­нователен – и двете семейс­тва се зарад­вали на пър­вото внуче, но най-много – 33-годишният дядо Динко, на когото е кръс­тен мал­кия.

Родителите на 15-годишния баща работят и изкар­ват добри доходи. Май­ката на 13-годишната родилка има осем деца. Те все още не са виж­дали бебето, защото след раж­дането то е на апаратна вен­тилан­ция, заради гинекологично заболяване при май­ката.

В бол­ницата в Сливен вече не се изненад­ват от подобни ситуации. Най-младата родителка в сливен­с­ката бол­ница е на 11 години.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие