Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед21102018

Брой 201, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69998 BGN1 GBP = 2.22651 BGN1 CHF = 1.708 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БАН: Очакват се обилни снегове, температурите значително ще се понижат

БАН: Очакват се обилни снегове, температурите значително ще се понижат

Новата година започва със студ и прогноза за предстоящи обилни снеговалежи. В понеделник сутринта в Елхово температурата падна до минус 15, минус 16 градуса. От сряда ще започне застудяване, възможни са и валежи. В четвъртък и петък студен северен, северозападен вятър ще понижи температурите чувствително. От БАН предупреждават и за обилни снеговалежи. Средните дневни температури през уикенда се очаква да са около минус 10 градуса, а нощните ще паднат до минус 17 градуса.

Създадена е организация с оглед на очакваните снегове, така че тази ситуация да бъде посрещната и ще бъде реагирано своевременно, каза вчера директорът на „Поддържане на пътната инфраструктура” към Агенция „Пътна инфраструктура” пред „Нова телевизия”.

По думите му не трябва да се търси вина единствено във водачите на товарните автомобили за тежката пътна ситуация по време на снежната буря в петък. Той припомни, че по същото време имаше и две верижни катастрофи на АМ „Тракия”, причинени от леки автомобили. Според него факторите са комплексни и ще бъде направен анализ на това пропуснато ли е нещо и как са действали институциите.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие