Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БАН: Очакват се обилни снегове, температурите значително ще се понижат

БАН: Очакват се обилни снегове, температурите значително ще се понижат

Новата година започва със студ и прог­ноза за пред­с­тоящи обилни снеговалежи. В понедел­ник сут­ринта в Елхово тем­пературата падна до минус 15, минус 16 градуса. От сряда ще започне зас­тудяване, въз­можни са и валежи. В чет­вър­тък и петък студен северен, северозападен вятър ще понижи тем­пературите чув­с­т­вително. От БАН предуп­реж­дават и за обилни снеговалежи. Сред­ните дневни тем­ператури през уикенда се очаква да са около минус 10 градуса, а нощ­ните ще пад­нат до минус 17 градуса.

Съз­дадена е организация с оглед на очак­ваните снегове, така че тази ситуация да бъде пос­рещ­ната и ще бъде реагирано своев­ременно, каза вчера дирек­торът на „Под­дър­жане на път­ната инф­рас­т­рук­тура” към Аген­ция „Пътна инф­рас­т­рук­тура” пред „Нова телевизия”.

По думите му не трябва да се търси вина един­с­т­вено във водачите на товар­ните автомобили за теж­ката пътна ситуация по време на снеж­ната буря в петък. Той припомни, че по същото време имаше и две верижни катас­т­рофи на АМ „Тракия”, причинени от леки автомобили. Според него фак­торите са ком­п­лек­сни и ще бъде нап­равен анализ на това пропус­нато ли е нещо и как са дейс­т­вали инс­титуциите.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие