Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23092017

Брой 183, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.62891 BGN1 GBP = 2.20549 BGN1 CHF = 1.696 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Красимир Янков: ГЕРБ създаде небивал хаос в МВР

Красимир Янков: ГЕРБ създаде небивал хаос в МВР

Красимир Янков: ГЕРБ създаде небивал хаос в МВР

Водачът на листата на левицата покани Цветан Цветанов на дебат за проблемите в сектор „Сигурност”

Визитка: Красимир Янков е роден през 1974 г. В Стара Загора. По образование е икономист. Работил е Като началник на Кабинета на министъра на икономиката и енергетиката, областен лидер на БСП в морската столица, член на Изпълнителното бюро на левицата от 20122015 и от 2016 г. Депутат в 42-то, 43-то НС, а за 44-то НС води листата на социалистите в Добрич.

Ако се реализира идеята за Европа на две скорости, това ще повлияе и на сигурността на страната ни. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Добрич Красимир Янков в студиото на България он еър, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Той подчерта, че България е под бежански натиск от 2013 г., а средствата, с които се хвалят от ГЕРБ, дадени от ЕК за справяне с проблема, са отпуснати едва 2016 г. „Ние сме външна граница на ЕС, но не видяхме солидарна Европа по време на първия натиск.”, обясни той. Янков заяви, че в рамките на второто управление на ГЕРБ имаме огромни пробойни в сигурността по границата ни с Турция и не е имало план за противодействие и ангажиране на всички институции. Той припомни, че на заседание на КСНС пред 2015 г. е взето решение за съставяне на план, но такъв не е бил реализиран. Социалистът допълни, че съоръжението по границата с Турция все още не е готово. „Румяна Бъчварова сама призна, че не може да обезпечи като ръководител на силовото ведомство защитата и охраната на държавната граница. Голяма част от нелегално пребиваващите у нас са залавяни на външна граница, опитвайки да напуснат страната ни”, припомни той.

Янков подчерта, че зад всички решения на ГЕРБ в сектор сигурност стои само и единствено Цветан Цветанов — като министър на вътрешните работи в първия кабинет на Борисов и шеф на вътрешната комисия в НС във втория. „Той трябва да участва във всеки дебат и да обясни: Защо се създаде такъв хаос в МВР? Защо за 2 години се променя 3 пъти законът за МВР? Защо не се направи план за противодействие? Каня го на дебат, когато и където поиска”, коментира водачът на левицата за Добрич.

Красимир Янков поясни, че като методи за справяне с бежанската криза в програмата на БСП е записано – ефективна гранична полиция, назначаване на нови 1000 щата за осигуряване на охраната на държавната ни граница; спиране на командироването на охранителна полиция от вътрешността на страната; да има специално оборудване за охраната на границата ни; ангажиране на всички служби по противодействие на тези, които са проникнали нелегално в страната ни.

Красимир Янков заяви, че проблемът с битовата престъпност е много голям и решаването му трябва да бъде приоритет в работата на МВР. Кандидатът за народен представител припомни, че заради задълбочаване на проблемите едва в края на мандата, ексминистър Румяна Бъчварова прави предложение и е била приета тримесечна програма, залагаща на същите мерки. Янков подчерта, че недокомплекта в МВР е голям – около 6 хил. души и трябва да се бъде попълнен. 

Водачът на листата на “БСП за България“ в Добрич подчерта, че докато Цветанов е водещата фигура в ГЕРБ в сектор “Сигурност“ и използва МВР за политически репресии, няма как да бъдат решени проблемите на сектора и на българските граждани, като противодействие и превенция. „Когато имаме стратегическо договаряне между отделните партии как да работят службите и МВР, ще успеем да направим работеща държава. За това трябва да има и компетентни лица, а не такива като Румяна Бъчварова, Цветан Цветанов”, каза още той.

По повод събития от последните дни в Турция, Янков се обяви категорично против опити за намеса от страна на турската държава в предстоящите парламентарни предсрочни избори у нас. „Проблемът трябва да се реши с диалог между двете държави, но трябва да има остра реакция на външния министър и държавните институции. Изявленията такива, каквито стигат до нас, говорят за опит за намеса”, заяви Красимир Янков. 

България

Икономика

Култура

Спорт

Лестър изхвърли Ливърпул от Купата на Лигата

Лестър изхвърли Ливърпул от Купата на Лигата

Ливърпул отпадна още в третия кръг на турнира за Купата на Лигата, след като загуби с 0:2 при визитата си на Лестър и за четвърта поредн…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Гърци търсят у нас магарешко мляко, дават €300 за литър

Гърци търсят у нас магарешко мляко, дават €300 за литър

Гърци търсят от наши фермери в Източните Родопи магарешко мляко, като предлагат по 300 евро за литър. Предлагане обаче почти няма. „Животнов…

Прочети още:

Loading...