Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед22042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57958 BGN1 GBP = 2.24873 BGN1 CHF = 1.63312 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Добрич поиска промяната!

Добрич поиска промяната!

В листата на „БСП за България“ за област Добрич участват доказани експерти по икономика, земеделие, образование и духовност, местна власт

ЗЕМЯ представя листата на кандидат-депутатите на „БСП за България“ за регион Добрич, чиито водач е членът на Изпълнителното бюро на БСП Красимир Янков.

Николай Колев е на 44 г., завършил е „Счетоводство и контрол“ в Икономически университет — Варна. Работил е като счетоводител на земеделска кооперация, включително и като главен счетоводител. Мениджър на компания за недвижими имоти. С политическа дейност се занимава от 2003 г. От 2014 г. е председател на общинската организация на БСП в Балчик.

Даниел Йорданов e на 38 години, от град Добрич. Завършил е „Растителна защита“ в Аграрен университет — Пловдив, „Право“ във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“. По-голямата част от професионалния му опит е в сферата на земеделието — работил е в частна фирма, в общинска служба “Земеделие“ в Добрич, към Национална служба за съвети в земеделието. Работил е и като юрист. В периода 2013 г. — 2014 г. е бил заместник-областен управител на област Добрич. Член на БСП от 1 юли 2013 г. Зам.-председател на Младежкото обединение на БСП в областта, член на Националния съвет на младежите — социалисти. Общински съветник в ОбС — Добрич. Семеен с две деца.

Мая Димитрова е на 50 години. Завършила е Технически университет — Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет — Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, има и юридическо образование . Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево, била е помощник-директор във ФСГ „Васил Левски“ в Добрич. От 10 години работи като адвокат на свободна практика. От 20 години е в редиците на БСП. Активно участва в ръководството на БСП — Добрич от 2007 г. От март 2014 г. е председател на ОбС на БСП в Добрич, от 2016 г. е член на Националния съвет на БСП и председател на Областния съвет на БСП. Трети мандат общински съветник от БСП в Добрич. Омъжена е, с двама сина.

Светлин Колев е на 38 години, завършил Международен бизнесмениджмънт в ВСУ Варна, общински съветник в ОбС — Добрич, предприемач в сферата на леката промишленост, областен координатор на БСП.

Михаил Михайлов е на 40 години. Магистър по икономика. Работил като административен директор на МБАЛ — Генерал Тошево, банков експерт и служител с опит над 10 години, в момента предприемач в земеделието и търговията с продукти за растителна защита. Член е на ръководството на БСП в Генерал Тошево

Здравко Здравков е на 42 години, семеен с две деца. Има магистратура по социални дейности и по растителна защита — агроном. В момента се занимава с частен бизнес — има фирма за търговия с торове, препарати и семена.

Кольо Георгиев е на 61 години. Финансист, завършил Стопанска академия „Д. А. Ценов“ — Свищов. Работил е като финансов инспектор в Градски съвет — Добрич, началник на Данъчна служба — Добрич, управител на застрахователно дружество, началник на финансите на Община Добричка, експерт в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. През последните шест години е главен експерт към Комисията за борба с корупция към Народното събрание. Развива частен бизнес. Има фирма с 50 работници, от които над 35 % са хора с увреждания.

Дариела Вълканкина е родена в Добрич. Средното си образование е завършила в ПМГ “Иван Вазов“, а магистратура по история — във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“. Специализирала е в СУ “Св. Климент Охридски“. Защитила е първа професионално квалификационна степен. Председател на обединението на Жените-социалистки в Добрич.

Боян Саркизов е на 52 г. магистър психолог, магистър философ, преподавател по философия в СУ „П. Р. Славейков“, общински съветник в Добрич, съпредседател на Национално движение „Русофили“, област Добрич.

Владимир Начев е от Генерал Тошево, на 39 години. Завършил във Велико Търново, специалност „История и география“, степен „бакалавър“. Военната си служба е отбил във ВМС във Варна. Работил е като читалищен секретар в читалище „Светлина“ в Ген. Тошево. Занимава се с частен бизнес — производство и преработка на етерично — маслени култури

Д-р Желка Керанова е на 66 години. Завършила е висшето си образование през 1976 г. в Медицинския университет във Варна. Вече 40 години работи в Първа градска поликлиника/ДКЦ I в Добрич. Била е участъков педиатър, завеждащ детско отделение, общопрактикуващ лекар. От 22 април 1970 г. е член на партията. Два мандата е била общински съветник в Добрич. Омъжена е, има син, който живее и работи в България. Има двама внуци.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие