Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Пон26062017

Брой 119, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7505 BGN1 GBP = 2.22747 BGN1 CHF = 1.80244 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Добрич поиска промяната!

Добрич поиска промяната!

В листата на „БСП за България“ за област Добрич участват доказани експерти по икономика, земеделие, образование и духовност, местна власт

ЗЕМЯ представя листата на кандидат-депутатите на „БСП за България“ за регион Добрич, чиито водач е членът на Изпълнителното бюро на БСП Красимир Янков.

Николай Колев е на 44 г., завършил е „Счетоводство и контрол“ в Икономически университет — Варна. Работил е като счетоводител на земеделска кооперация, включително и като главен счетоводител. Мениджър на компания за недвижими имоти. С политическа дейност се занимава от 2003 г. От 2014 г. е председател на общинската организация на БСП в Балчик.

Даниел Йорданов e на 38 години, от град Добрич. Завършил е „Растителна защита“ в Аграрен университет — Пловдив, „Право“ във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“. По-голямата част от професионалния му опит е в сферата на земеделието — работил е в частна фирма, в общинска служба “Земеделие“ в Добрич, към Национална служба за съвети в земеделието. Работил е и като юрист. В периода 2013 г. — 2014 г. е бил заместник-областен управител на област Добрич. Член на БСП от 1 юли 2013 г. Зам.-председател на Младежкото обединение на БСП в областта, член на Националния съвет на младежите — социалисти. Общински съветник в ОбС — Добрич. Семеен с две деца.

Мая Димитрова е на 50 години. Завършила е Технически университет — Варна със специалност „Машинен инженер“, Икономически университет — Варна със специалност „Икономика и мениджмънт“, има и юридическо образование . Работила е като учител в Тервел и Генерал Тошево, била е помощник-директор във ФСГ „Васил Левски“ в Добрич. От 10 години работи като адвокат на свободна практика. От 20 години е в редиците на БСП. Активно участва в ръководството на БСП — Добрич от 2007 г. От март 2014 г. е председател на ОбС на БСП в Добрич, от 2016 г. е член на Националния съвет на БСП и председател на Областния съвет на БСП. Трети мандат общински съветник от БСП в Добрич. Омъжена е, с двама сина.

Светлин Колев е на 38 години, завършил Международен бизнесмениджмънт в ВСУ Варна, общински съветник в ОбС — Добрич, предприемач в сферата на леката промишленост, областен координатор на БСП.

Михаил Михайлов е на 40 години. Магистър по икономика. Работил като административен директор на МБАЛ — Генерал Тошево, банков експерт и служител с опит над 10 години, в момента предприемач в земеделието и търговията с продукти за растителна защита. Член е на ръководството на БСП в Генерал Тошево

Здравко Здравков е на 42 години, семеен с две деца. Има магистратура по социални дейности и по растителна защита — агроном. В момента се занимава с частен бизнес — има фирма за търговия с торове, препарати и семена.

Кольо Георгиев е на 61 години. Финансист, завършил Стопанска академия „Д. А. Ценов“ — Свищов. Работил е като финансов инспектор в Градски съвет — Добрич, началник на Данъчна служба — Добрич, управител на застрахователно дружество, началник на финансите на Община Добричка, експерт в Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. През последните шест години е главен експерт към Комисията за борба с корупция към Народното събрание. Развива частен бизнес. Има фирма с 50 работници, от които над 35 % са хора с увреждания.

Дариела Вълканкина е родена в Добрич. Средното си образование е завършила в ПМГ “Иван Вазов“, а магистратура по история — във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий“. Специализирала е в СУ “Св. Климент Охридски“. Защитила е първа професионално квалификационна степен. Председател на обединението на Жените-социалистки в Добрич.

Боян Саркизов е на 52 г. магистър психолог, магистър философ, преподавател по философия в СУ „П. Р. Славейков“, общински съветник в Добрич, съпредседател на Национално движение „Русофили“, област Добрич.

Владимир Начев е от Генерал Тошево, на 39 години. Завършил във Велико Търново, специалност „История и география“, степен „бакалавър“. Военната си служба е отбил във ВМС във Варна. Работил е като читалищен секретар в читалище „Светлина“ в Ген. Тошево. Занимава се с частен бизнес — производство и преработка на етерично — маслени култури

Д-р Желка Керанова е на 66 години. Завършила е висшето си образование през 1976 г. в Медицинския университет във Варна. Вече 40 години работи в Първа градска поликлиника/ДКЦ I в Добрич. Била е участъков педиатър, завеждащ детско отделение, общопрактикуващ лекар. От 22 април 1970 г. е член на партията. Два мандата е била общински съветник в Добрич. Омъжена е, има син, който живее и работи в България. Има двама внуци.

Икономика

Култура

Човек на Луната или колелца на багажа

Човек на Луната или колелца на багажа

750 журналисти от 70 държави умуваха как да реанимират старата журналистика

Изпращаме човек на Луната, преди да сме сложили колелца на багажа…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Meксико и Португалия се класираха за полуфиналите за Купата на конфедерациите

Мексико и Португалия се класираха за полуфиналите на Купата на конфедерациите. “Ацтеките“ се наложиха с 2:1 на стадиона в Казан над дома…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие