Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Ангел Джамбазки: Убеден съм в провала на интеграцията у нас

Ангел Джамбазки: Убеден съм в провала на интеграцията у нас

Убеден съм в провала на интег­рацията у нас. Причината за това е сбър­каният модел за изг­раж­дане на граж­дан­с­ките раз­личия в общес­т­вото в Европа. Затова виж­даме и това по улиците. Всъщ­ност тези хора не се променят, а иска да променят теб”, каза евродепутатът Ангел Джам­базки (ВМРО) пред „Нова телевизия”.

Не може да се каже колко пари точно са похар­чени за ром­с­кото включ­ване. Работещият модел на впис­ване на граж­даните в общес­т­вото минава през желание и образование. Този провален модел на интег­рация зап­лашва самите основи на бъл­гар­с­ката дър­жава и дър­жав­ност. Затова все по-често ще има случи на пребиване на деца с брадви. Гетото съз­дава нап­режение. Това трябва ясно да се раз­бере“, под­черта той.

Джам­базки добави, че има и много бъл­гар­ски граж­дани от ром­ски произ­ход, които са се вписали в общес­т­вото и не могат да се раз­личат. „Тен­ден­цията е времева и геог­раф­ска. Където има по-голяма кон­цен­т­рация на гета нападенията ще зачес­тяват“, смята евродепутатът. По думите му трябва да приз­наем, че има такъв проб­лем, а той ще става все по-етнически.

Ангел Джам­базки отрече умиш­лено да не се решава този проб­лем от политиците заради дивиденти. „Става дума за политическа импотен­т­ност и нежелание да се реши този проб­лем”, каза още той.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...