Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21022018

Брой 36, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58495 BGN1 GBP = 2.2183 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Медици блокираха кръстовище заради неизплатени заплати

Медици блокираха кръстовище заради неизплатени заплати

Лекарите от пловдивската МБАЛ „Свети Мина” обявиха гражданско неподчинение и заради неясното бъдеще на лечебното заведение

Заради неизплатени заплати медиците от пловдивската многопрофилна болница “Свети Мина“ обявиха гражданско неподчинение. За около 10 минути вчера те блокираха кръговото кръстовище на Централната гара в Пловдив. Освен заради непреведеното възнаграждение, хората с бели престилки протестират и заради неясното бъдеще на лечебното заведение след сливането му с другата общинска болница, предаде БНР.

“Единственото, което искаме, е да работим на спокойствие и със самочувствието и достойнството на нормални хора, които сме учили“, заявяват протестиращите медици.

Искаме да спрат да се подиграват с тази болница, искаме тя да работи, екипите да са спокойни, заявиха работещите в болница “Св. Мина“.

“Няма сигурност — сливане, отливане, това ще съкращават — онова. Имало голяма администрация, ама няма да е само администрация. Ние протестираме и затова, и за парите. Не можем да живеем без пари, искаме си парите, искаме болницата да работи“.

Управителят няма как да плати следваща заплата, отчитат и самите протестиращи. Медиците настояват за спешна среща с кмета на Пловдив Иван Тотев и с представители на Общинския съвет.

Припомняме, подобно е положението и в други болници. Четири месеца лекарите и медицинските сестри от болницата в Ловеч не са получавали заплати. В същото време болницата е изправена пред фалит, а средства за спасението ѝ няма.

Работещите там признават, че нямат консумативи, няма и лекарства. Аптеката е затворена, защото няма магистър-фармацевт. От Троян отказвали да пращат консумативи, защото болницата е нередовен платец.

България

Икономика

Култура

Спорт

Почина Георги Марков

На 46-години почина бившият футболен национал на България и настоящ спортен директор на Септември (София) Георги Марков. Започва кариерата с…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...