Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Нед20082017

Брой 158, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67208 BGN1 GBP = 2.15175 BGN1 CHF = 1.72914 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Медици блокираха кръстовище заради неизплатени заплати

Медици блокираха кръстовище заради неизплатени заплати

Лекарите от пловдивската МБАЛ „Свети Мина” обявиха гражданско неподчинение и заради неясното бъдеще на лечебното заведение

Заради неизплатени заплати медиците от пловдивската многопрофилна болница “Свети Мина“ обявиха гражданско неподчинение. За около 10 минути вчера те блокираха кръговото кръстовище на Централната гара в Пловдив. Освен заради непреведеното възнаграждение, хората с бели престилки протестират и заради неясното бъдеще на лечебното заведение след сливането му с другата общинска болница, предаде БНР.

“Единственото, което искаме, е да работим на спокойствие и със самочувствието и достойнството на нормални хора, които сме учили“, заявяват протестиращите медици.

Искаме да спрат да се подиграват с тази болница, искаме тя да работи, екипите да са спокойни, заявиха работещите в болница “Св. Мина“.

“Няма сигурност — сливане, отливане, това ще съкращават — онова. Имало голяма администрация, ама няма да е само администрация. Ние протестираме и затова, и за парите. Не можем да живеем без пари, искаме си парите, искаме болницата да работи“.

Управителят няма как да плати следваща заплата, отчитат и самите протестиращи. Медиците настояват за спешна среща с кмета на Пловдив Иван Тотев и с представители на Общинския съвет.

Припомняме, подобно е положението и в други болници. Четири месеца лекарите и медицинските сестри от болницата в Ловеч не са получавали заплати. В същото време болницата е изправена пред фалит, а средства за спасението ѝ няма.

Работещите там признават, че нямат консумативи, няма и лекарства. Аптеката е затворена, защото няма магистър-фармацевт. От Троян отказвали да пращат консумативи, защото болницата е нередовен платец.

България

Икономика

Култура

Животът като цирк, в картините на Жозе де ла Бара

Животът като цирк, в картините на Жозе де ла Бара

Любим персонаж на перуанския художник са клоуните

Циркът винаги е бил изкуство, което буди възхищение. Той е любимо зрелище не само за децата…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Селтик попиля с 5:0 Астана на Стоилов

Селтик попиля с 5:0 Астана на Стоилов

Допуснахме твърде много грешки, класата на шотландския тим е по-голяма, призна треньорът на казахстанския първенец

Шотландският шампион Селти…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие