Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21102017

Брой 203, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65272 BGN1 GBP = 2.17762 BGN1 CHF = 1.69468 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Има проблем със забавяне на спешните екипи на “Спешна помощ“, показа проверка, направена в четири големи болници в София, резултатите от която са публикувани на страницата на МЗ. Проверката бе разпоредена от здравния министър Николай Петров след смъртта на 74-годишния Спас Добрев. Проверени са УМБАЛ “Александровска“, УМБАЛСМ “Пирогов“, УМБАЛ “Св. Иван Рилски“ и ЦСМП — София. При инспекцията е установено, че починалият пациент Добрев не е регистриран в болничната информационна система на “Пирогов“. Липсват документирани данни за извършен преглед, не са проведени клинико-лабораторни изследвания за доказване или отхвърляне на работната диагноза на ЦСМП. Насочен е устно към друго лечебно заведение, се казва становището на МЗ. Според хронологията — на 16 септември 2017 г. в 16:19 часа към ЦСМП е подаден първият сигнал за пациента, като оплакванията са за ниско кръвно налягане и задух. Час и двадесет минути след първото обаждане адресът е посетен от екип на ЦСМП, който извършва преглед, поставя диагноза и констатира необходимост от спешно транспортиране до лечебно заведение. В “Спешна помощ“ — София този ден на смяна са 12 екипа: 3 реанимационни и 9 лекарски, а постъпилите повиквания в ЦСМП са общо 275, констатирала е проверката на здравното ведомство. В проверката е записано, че линейката, осъществила транспорта на пациента, е била оборудвана с цялата необходима апаратура съгласно изискванията на Медицински стандарт “Спешна медицина“.

В Университетска болница “Александровска“ диагностичните дейности са в пълен обем и съответстват на състоянието на пациента. Въпреки извършените реанимационни действия, настъпва летален изход. От Министерството на здравеопазването уверяват, че за всички установени нарушения ще бъдат образувани административно-наказателни производства. От МЗ заявяват, че в писмото на съпругата на пациента са засегнати въпроси от морално-етичен характер, за които Изпълнителна агенция “Медицински одит“ е сезирала Комисията по професионална етика към БЛС.

България

Икономика

Култура

Георги Кулов представя в Кърджали „Мостът”

В Кърджали ще бъде представена третата поред книга на журналиста, историк и изследовател, дългогодишен автор на вестник „Нов живот”, Георги …

Прочети още:

Loading...

Спорт

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

Георги Кабаков ще ръководи двубоя между „сини” и „червени” на националния стадион “Васил Левски“

Ръководството на Левски взе решение да се вс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие