Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20022018

Брой 36, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57601 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.6988 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Спешната помощ закъснява, призна министерска проверка

Има проблем със забавяне на спешните екипи на “Спешна помощ“, показа проверка, направена в четири големи болници в София, резултатите от която са публикувани на страницата на МЗ. Проверката бе разпоредена от здравния министър Николай Петров след смъртта на 74-годишния Спас Добрев. Проверени са УМБАЛ “Александровска“, УМБАЛСМ “Пирогов“, УМБАЛ “Св. Иван Рилски“ и ЦСМП — София. При инспекцията е установено, че починалият пациент Добрев не е регистриран в болничната информационна система на “Пирогов“. Липсват документирани данни за извършен преглед, не са проведени клинико-лабораторни изследвания за доказване или отхвърляне на работната диагноза на ЦСМП. Насочен е устно към друго лечебно заведение, се казва становището на МЗ. Според хронологията — на 16 септември 2017 г. в 16:19 часа към ЦСМП е подаден първият сигнал за пациента, като оплакванията са за ниско кръвно налягане и задух. Час и двадесет минути след първото обаждане адресът е посетен от екип на ЦСМП, който извършва преглед, поставя диагноза и констатира необходимост от спешно транспортиране до лечебно заведение. В “Спешна помощ“ — София този ден на смяна са 12 екипа: 3 реанимационни и 9 лекарски, а постъпилите повиквания в ЦСМП са общо 275, констатирала е проверката на здравното ведомство. В проверката е записано, че линейката, осъществила транспорта на пациента, е била оборудвана с цялата необходима апаратура съгласно изискванията на Медицински стандарт “Спешна медицина“.

В Университетска болница “Александровска“ диагностичните дейности са в пълен обем и съответстват на състоянието на пациента. Въпреки извършените реанимационни действия, настъпва летален изход. От Министерството на здравеопазването уверяват, че за всички установени нарушения ще бъдат образувани административно-наказателни производства. От МЗ заявяват, че в писмото на съпругата на пациента са засегнати въпроси от морално-етичен характер, за които Изпълнителна агенция “Медицински одит“ е сезирала Комисията по професионална етика към БЛС.

България

Икономика

Култура

Спорт

Почина легендата на Левски Павел Панов

Почина легендата на Левски Павел Панов

Изненадващо легендата на Левски и българския футбол Павел Панов почина на 67-годишна възраст. До последно той беше технически директор на БФ

Прочети още:

Loading...

Свят

Сергей Лавров призова Вашингтонда не си играе с огъня в Сирия

Сергей Лавров призова Вашингтонда не си играе с огъня в Сирия

Съветничка на Асад обвини САЩ и Турция, че пречат на мирно решение

Русия наблюдава с тревога опитите на САЩ да осъществят плановете си за под…

Прочети още:

Loading...

Земеделие