Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21102017

Брой 203, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65272 BGN1 GBP = 2.17762 BGN1 CHF = 1.69468 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП разкри схема на роднински назначения на ГЕРБ и в Димитровград

БСП разкри схема на роднински назначения на ГЕРБ и в Димитровград

“Ще предприемем всички възможни мерки моделът “Добрев“ да бъде прекратен и преустановен. Този модел се деформира системата на демокрацията в България. За нас темата има една-единствена политическа позиция — отхвърляне на този модел, изграждан в последните 78 години“.

Това заяви на пресконференция в централата на “Позитано“ 20 зам.-председателят на парламента и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов.

Той подчерта, че ГЕРБ е изградила трайни роднинско-властови връзки по вертикала, които деформират местната и централната власт.

Членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров показа нова схема на роднински назначения, този път в Димитровград. “Тези роднински зависимости се пренасят не само на общинско равнище, но и в икономиката. Въпрос — докъде се простират пипалата на октопода?“, подчерта той. 

В отговор на въпрос Жаблянов уточни: “Когато започнахме с конкретизирането, подчертахме, че този модел е изграден през последните седем — осем години. Управляващата партия е изградила управленски структури, които не са представителни. Начинът, по който е изградена ГЕРБ, води до този модел. Този модел на управление поставя в неблагоприятна ситуация хиляди специалисти, които нямат кум или братовчед от ГЕРБ. Този модел е в разрез с основните конституционни принципи. Роднински назначения може да има — но ние говорим за модел“.

Жаблянов подчерта, че “ако искаме промяна, тя не може да се състои, ако този механизъм се запази“. Той заяви, че ГЕРБ са в сериозна вътрешна криза, която ще се отрази и на управлението на държавата. Очевидно онзи праг на търпимост, който има българското общество, вече е достигнат, бе отговорът му на въпрос защо сега избухна този скандал.

България

Икономика

Култура

Георги Кулов представя в Кърджали „Мостът”

В Кърджали ще бъде представена третата поред книга на журналиста, историк и изследовател, дългогодишен автор на вестник „Нов живот”, Георги …

Прочети още:

Loading...

Спорт

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

Георги Кабаков ще ръководи двубоя между „сини” и „червени” на националния стадион “Васил Левски“

Ръководството на Левски взе решение да се вс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие