Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21102017

Брой 203, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65272 BGN1 GBP = 2.17762 BGN1 CHF = 1.69468 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Шефът на ГДБОП: Скоро може да има задържани за отвличането на Адриан Златков

Шефът на ГДБОП: Скоро може да има задържани за отвличането на Адриан Златков

Шефът на ГДБОП: Скоро може да има задържани за отвличането на Адриан Златков

Жандармерия блокира Враца, заради мащабна операция на МВР

Съществуват организирани престъпни групи по най-различни дейности, но престъпността е различна от начина, по който е била структурирана преди 78 години, заяви по БНР директорът на Главната дирекция за Борба с организираната престъпност главен комисар Ивайло Спиридонов. Сегашните групировки са се специализирали в определена дейност, отчете той и подчерта, че вече няма силови групировки. Съществуват групи в почти всеки един регион, които тормозят местното население, и това е една от основните ни задачи — да елиминираме тези групи, уточни той. Междувременно стана ясно, че във Враца се провежда операция на МВР срещу престъпна група. Градът е блокиран от жандармерия. Има задържани, провеждат се обиски, претърсвания и разпити. Акцията се провежда от ГДБОП и Областната дирекция на вътрешните работи. Директорът на ГДБОП се надява съвсем скоро да има задържани за отвличането на 25-годишния Адриан Златков. В МВР има създаден екип за работа и екипа е от най-добрите служители от абсолютно всички оперативни структури. Спиридонов е оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че колегите са достигнали. Надявам се в най-кратки срокове да имаме и задържани, увери той. Българските престъпници не странят от международната организирана престъпност, обобщи главният комисар. ГДБОП има информация, че българи продължават да участват в международния трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа, но те основно са на ниско и средно ниво. По линията на трафика на кокаин български граждани са замесени в логистиката — пренасянето през океана, в последствие с моторни превозни средства, пренасяне на парични средства и така нататък, обясни още шефът на ГДБОП. У нас се произвеждат малки количества амфетамини, предназначени основно за продажба тук, заяви Спиридонов. Той изтъкна, че контрабандата в страната е намаляла за поредна година и вече е около 7 %. Около 6570 % от контрабандния внос в страната е на цигари и затова основните усилия за пресичането на контрабандата са насочени натам. Цигарите идват предимно от Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

Забелязва се и явлението “мравчена търговия“ — цели фамилии от пограничните райони минават границата по няколко пъти на ден и всеки път внасят малко количество цигари, които са по-евтини в съседните страни заради по-малкия акциз. Директорът на ГДБОП отчете, че образуваните досъдебни производства са в пъти повече, откакто структурата е върната в МВР през 2015-а.

България

Икономика

Култура

Георги Кулов представя в Кърджали „Мостът”

В Кърджали ще бъде представена третата поред книга на журналиста, историк и изследовател, дългогодишен автор на вестник „Нов живот”, Георги …

Прочети още:

Loading...

Спорт

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

От „Герена” махнаха емблемата на ЦСКА на билетите за дербито

Георги Кабаков ще ръководи двубоя между „сини” и „червени” на националния стадион “Васил Левски“

Ръководството на Левски взе решение да се вс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие