Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Ирина Бокова заема нова висока позиция в ООН

Ирина Бокова заема нова висока позиция в ООН

Ирина Бокова заема нова висока позиция в ООН

Ирина Бокова става част от екипа външни консултанти към председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак по негова покана.

В писмо до Ирина Бокова Мирослав Лайчак засвидетелства огромното си уважение към нейния дългогодишен опит и професионализъм, като казва: „Вашият професионализъм и отдаденост на мултилатерализма са доказани през цялата Ви кариера не само служейки на своята страна, но и на международната сцена. Уверен съм, че Вашият професионализъм и задълбочени познания в международните отношения и глобалното развитие, съчетани с експертиза, свежи идеи, мъдрост и богат опит, ще допринесат да направим света едно по-добро място.“, пише словенският дипломат, който бе неин съперник за шеф на ООН, преди правителството на ГЕРБ и реформаторите позорно да саботират нейната успешна кандидатура.

Сред новите колеги на Бокова са авторитети като: Джефри Сакс — световноизвестен професор по икономика, Жозе Рамус-Орта — носител на Нобелова награда за мир, Карен Донфрид — бивш съветник на президента Барак Обама, Жан-Мари Геено — бивш заместник генерален секретар на ООН за мироопазващи операции.

Екипът от световно признати личности ще работи на обществени начала и без заплащане.

Поканата да се присъедини към екипа е поредно доказателство за професионализма и авторитета на Ирина Бокова, както и признание за дългогодишните последователни усилия на генералния директор на ЮНЕСКО за защита на човешките права, равенството между половете, опазването на културното наследство, климатичните промени, мира и борбата срещу ксенофобията, расизма и екстремизма.

България

Икономика

Култура

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие