Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Вицеп­ремиерът Валери Симеонов ще инициира законодател­с­тво, в което да има изис­к­ване за яснота по отношение на соб­с­т­веността на медиите. Това каза самият той пред “Бъл­гария он еър“ вчера: “Това ще го пред­ложа, дано да мине през Народ­ното съб­рание. Второто нещо, което също сериозно смятам да пред­ложа на обсъж­дане в Минис­тер­с­кия съвет лично с г-н Борисов е по отношение на спон­сорирането – става въп­рос за едни доста милиони, които вър­вят към тези две телевизии и по този начин те се явяват до голяма степен спон­сорирани от дър­жавата. Трябва да се прецени дали това трябва да продъл­жава в този фор­мат по този начин“, заяви Симеонов.

“За съжаление, няма съм­нение, че живеем в дър­жава, управ­лявана от две телевизии и от медийни кук­ловоди, от които треперят дори най-големите политически пар­тии“, заяви вицеп­ремиерът.

Симеонов заяви, че не приема обвиненията, че дик­тува днев­ния ред на медиите: “От 1994 г. аз също се занимавам с телевизия. Наясно съм с правомощията и въз­мож­нос­тите и фун­к­цията на телевизията. По никакъв начин не може да се дик­тува днев­ният ред на телевизията от управ­ляващите, които и да са те. Аз не съм нито луд, нито съм опиянен от власт, защото съм от 5 месеца в тази власт. Не съм тщес­лавен“, каза Симеонов.

По отношение на думите му в студиото на Нова тв в петък, когато обяс­няваше, че може да спретне на водещия “Вик­тор­гейт“ и говореше за празни столове, той поясни, че също има право да прецени на кои въп­роси да отговаря и да се пос­тарае да каже и онова, което той самият иска хората да чуят. “Аз не съм на раз­пит“, отсече Симеонов, цитиран от КлубZ.

Припом­няме, че ЗЕМЯ отдавна пос­тавя въп­роса за начините за финан­сиране на час­тни елек­т­ронни медии с пари на дър­жавата и ЕС. Нашият вес­т­ник ще продължи да следи активно темата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...