Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20092018

Брой 180, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67638 BGN1 GBP = 2.20219 BGN1 CHF = 1.73021 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Симеонов: Доста държавни милиони вървят към две големи частни телевизии

Вицепремиерът Валери Симеонов ще инициира законодателство, в което да има изискване за яснота по отношение на собствеността на медиите. Това каза самият той пред “България он еър“ вчера: “Това ще го предложа, дано да мине през Народното събрание. Второто нещо, което също сериозно смятам да предложа на обсъждане в Министерския съвет лично с г-н Борисов е по отношение на спонсорирането – става въпрос за едни доста милиони, които вървят към тези две телевизии и по този начин те се явяват до голяма степен спонсорирани от държавата. Трябва да се прецени дали това трябва да продължава в този формат по този начин“, заяви Симеонов.

“За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии“, заяви вицепремиерът.

Симеонов заяви, че не приема обвиненията, че диктува дневния ред на медиите: “От 1994 г. аз също се занимавам с телевизия. Наясно съм с правомощията и възможностите и функцията на телевизията. По никакъв начин не може да се диктува дневният ред на телевизията от управляващите, които и да са те. Аз не съм нито луд, нито съм опиянен от власт, защото съм от 5 месеца в тази власт. Не съм тщеславен“, каза Симеонов.

По отношение на думите му в студиото на Нова тв в петък, когато обясняваше, че може да спретне на водещия “Викторгейт“ и говореше за празни столове, той поясни, че също има право да прецени на кои въпроси да отговаря и да се постарае да каже и онова, което той самият иска хората да чуят. “Аз не съм на разпит“, отсече Симеонов, цитиран от КлубZ.

Припомняме, че ЗЕМЯ отдавна поставя въпроса за начините за финансиране на частни електронни медии с пари на държавата и ЕС. Нашият вестник ще продължи да следи активно темата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Заболяването е опасно за здравето и на животните, и на хората

При изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ли…

Прочети още:

Loading...