Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20092018

Брой 180, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67638 BGN1 GBP = 2.20219 BGN1 CHF = 1.73021 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите “Петрохан“ и “Троян — Кърнаре“ остават затворени заради лошите метеорологични условия, предупреди Нюз.бг. Екипи на фирмите, поддържащи пътищата, продължават да разчистват снега и падналите дървета от проходите.

Екипите на пътно поддържащите фирми, „Гражданска защита” и горските стопанства продължават работата за разчистване на двата прохода от падналите дървета след снега. Предприемат се всички мерки за гарантиране безопасното пътуване на шофьорите. По думите на председателя на Агенция “Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов се очаква до края на деня и двата старопланински прохода да бъдат обезопасени и отворени за движение. На прохода “Троянски“ се работи по премахване на дърветата от върха до с. Кърнаре. От Троян до билото пътят е почистен до асфалт. На “Петрохан“ от с. Гинци до билото участъкът също е разчистен, но от северната част до село Бързия са паднали много вековни дървета. Щетите, които са нанесени на обезопасителните системи и на горския фонд от горолома, са значителни. Листната маса все още е по дърветата и мокрият сняг е пречупил огромни вековни дървета, обясни инж. Атанасов. До пускането на движението през “Петрохан“ обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Въпреки предупрежденията на метеоролозите и АПИ над 70% от автомобилите през почивните дни са се придвижвали през старопланинските проходи с летни гуми.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Случай на бруцелоза по дребните преживни животни в Кюстендилско

Заболяването е опасно за здравето и на животните, и на хората

При изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ли…

Прочети още:

Loading...