Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23022018

Брой 38, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59321 BGN1 GBP = 2.2139 BGN1 CHF = 1.69954 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите Петрохан и Троян - Кърнаре остават затворени

Проходите “Петрохан“ и “Троян — Кърнаре“ остават затворени заради лошите метеорологични условия, предупреди Нюз.бг. Екипи на фирмите, поддържащи пътищата, продължават да разчистват снега и падналите дървета от проходите.

Екипите на пътно поддържащите фирми, „Гражданска защита” и горските стопанства продължават работата за разчистване на двата прохода от падналите дървета след снега. Предприемат се всички мерки за гарантиране безопасното пътуване на шофьорите. По думите на председателя на Агенция “Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов се очаква до края на деня и двата старопланински прохода да бъдат обезопасени и отворени за движение. На прохода “Троянски“ се работи по премахване на дърветата от върха до с. Кърнаре. От Троян до билото пътят е почистен до асфалт. На “Петрохан“ от с. Гинци до билото участъкът също е разчистен, но от северната част до село Бързия са паднали много вековни дървета. Щетите, които са нанесени на обезопасителните системи и на горския фонд от горолома, са значителни. Листната маса все още е по дърветата и мокрият сняг е пречупил огромни вековни дървета, обясни инж. Атанасов. До пускането на движението през “Петрохан“ обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Въпреки предупрежденията на метеоролозите и АПИ над 70% от автомобилите през почивните дни са се придвижвали през старопланинските проходи с летни гуми.

България

Икономика

Култура

Спорт

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Съдийски синове получиха наряди за Първа лига

Ангел Ангелов ще ръководи ЦСКА – Черно море, а Стефан Апостолов – Септември - Левски

Ангел Ангелов беше определен за съдия на мача от 22-рия …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие