Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Въпреки обещанията, врачанската болница „катастрофира”

Животът на двама пациенти във врачан­с­ката бол­ница е бил зас­т­рашен заради лип­сата на дежурен в реанимация, предуп­реди пред­с­тавител на син­дикатите в закъсалото лечебно заведение, което продъл­жава протес­тите си вече 10-ти ден въп­реки обещанията на властта, че ще се нап­рави нещо за спасяването на лечеб­ницата, предуп­реди лидерът на КТ “Под­к­репа“ в лечеб­ното заведение д-р Емил Младенов.

Лип­сата на лекар в реанимация доведе до две много драматични пос­лед­с­т­вия. Дете с остър апен­дицт пред пер­форация тряб­ваше да бъде тран­с­пор­тирано до софийска бол­ница за спешна операция, защото тук нямаше кой да му даде упойка. А интубиран пациент с инсулт, който бе в кома, тряб­ваше да бъде превозен до бол­ницата в Мон­тана, защото нямаше кой да му осъщес­тви интен­зив­ното наб­людение“, обясни д-р Младенов. Той и колегите му, които протес­тират пред бол­ницата във Враца за пореден ден, бяха категорични, че някой трябва да понесе отговор­ността за това, което се случва в лечеб­ното заведение, която е пред фалит. Медици и граж­дани вече обмис­лят зат­варяне на глав­ния път Е79 и шес­т­вие по улиците на Враца, въп­реки че от вчера бол­нич­ната аптека е заредена с медикаменти, а остават актуални и обещанията за изп­лащане на забавените зап­лати за август и сеп­тем­ври. Някой трябва да понесе отговор­ност за всичко това, което се случва. По договора за управ­ление тази отговор­ност се носи от изпъл­нител­ния дирек­тор. Така ли се изпъл­няват задъл­женията в предиз­вес­тие – оставяш бол­ницата да катас­т­рофира във всички нап­рав­ления?, въз­мути се син­дикалис­тът по Би Ти Ви. Само в рам­ките на тази сед­мица три сес­три от отделението по съдова хирур­гия са подали оставка и вече там е невъз­можно да се със­тави график. Остават актуални и обещанията за изп­лащане на забавените зап­лати за август и сеп­тем­ври.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...