Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”

ДПС ще под­к­репи вота на недоверие към кабинета, който под­готвя БСП. Това пред БНТ зам.-председателят на Народ­ното съб­рание Нигяр Джафер. По думите й тази сед­мица ръковод­с­т­вото на пар­тията ще обсъди темата на вота. Според нея сек­торите “Сигур­ност“ и “Здравеопаз­ване“ винаги “плачат за вот на недоверие“.

По думите й Бюджет 2018 е бюджет на отложената реформа. “Моето твър­дение е, че няма философия. Няма как да има прием­с­т­веност, когато минис­т­рите се сменят на 6,7 месеца и всеки след­ващ отрича пред­ход­ния. Това е бюджет, с който управ­ляващите се опит­ват да си осигурят повече спокойс­т­вие. Нито пациен­тите ще получат по-качествено здравеопаз­ване, нито работещите ще получат по-добро зап­лащане, защото това е бюджет на отложената реформа“, посочи зам.-председателят на пар­ламента.

Вотът на недоверие към правител­с­т­вото е тест към всички политически сили, които се заявяват като опозиция. За тези 6 месеца управ­ление и Воля, и ДПС, във важни гласувания, под­к­репиха управ­ляващото мнозин­с­тво.” Това заяви народ­ният пред­с­тавител от „БСП за Бъл­гария” Станис­лав Владимиров по БНТ. По думите му след раз­говорите с тези политически сили ще се прецени в кой сек­тор да бъде поис­кан вот на недоверие. „Коруцията е най-големият бич за нашето общес­тво. Няма изс­лед­ване или док­лад, свър­зан с коруп­цията от ЕК, в който Бъл­гария да не се посочва като най-корумпираната дър­жава в Европа”, заяви Владимиров.

От години управ­лява ГЕРБ и няма как те да не носят отговор­ност и вина за нес­п­равянето с коруп­цията”, под­черта Владимиров. Социалис­тът под­черта, че друг проб­лемен сек­тор е здравеопаз­ването. „Ние сме най-болната нация в Европа. Получаваме най-лошата помощ. Изчез­ват бол­ници, не само в малки общини, а и в облас­т­ните ни цен­т­рове. Почти няма бол­ници в Родопите”, посочи Владимиров. От управ­ляващите вчера бяха категорични, че мнозин­с­т­вото е стабилно и вотът няма да мине.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...