Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Обсъждат 4 теми за вота на недоверие, внасят го след гласуване на бюджета

Обсъждат 4 теми за вота на недоверие, внасят го след гласуване на бюджета

Обсъждат 4 теми за вота на недоверие, внасят го след гласуване на бюджета

БСП и ДПС се раз­б­раха вчера, че ще внесат вота след гласуването на второ четене на бюджета за 2018 г., предаде Канал 3.

Въп­реки пър­воначално обявената позиция на левицата темата да бъде коруп­ция, групите на БСП и ДПС обсъж­дат четири теми за вота на недоверие към Борисов и коалицион­ните пар­т­ньори на ГЕРБ от Обединени пат­риоти. С ДПС пос­тиг­нахме съг­ласие, че вотът на недоверие трябва да се раз­вие след окон­чател­ното приемане на дър­жав­ния бюджет, каза заместник-председателят на ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Жельо Бой­чев след срещата с ДПС.

По думите му по време на срещата с ДПС двете групи са изразили съг­ласие, че вот на недоверие зас­лужава всяка една сфера от дей­ността на това правител­с­тво. Другата сед­мица раз­говорите продъл­жават, за да се избере темата за вота. БСП пред­лага той да е за нес­п­равяне с бор­бата с коруп­цията, но с ДПС са обсъдени още 3 теми — национал­ната сигур­ност, здравеопаз­ването и демог­раф­с­ката политика. “Не се притес­няваме да дис­кутираме темата за коруп­цията, но тя същес­т­вува и във всички останали теми, обясни Цонев.

Днес социалис­тите, които са инициатори на идеята за събаряне на кабинета Борисов 3, ще преговарят с “Воля“ на Веселин Марешки.

От новия бюджет хората не могат да очак­ват нищо по-различно от това, което е до сега при управ­лението на ГЕРБ“, категоричен бе Жельо Бой­чев от БСП. Той е на мнение, че когато правиш едно и също нещо, по един и същ начин, няма как да очак­ваш по-голям резул­тат. Като пример посочи здравеопаз­ването – 2009 г. общите раз­ходи са били 2 млрд. 600 хил. лв., а пред­ложението за 2018 година е тези раз­ходи да бъдат 4 млрд. 700 хил. лв. „Няма друга сфера в бюджета, която за тези години почти да е удвоила раз­ходите си. Резул­татът е – всички са недоволни. Няма как да приемеш, че ще дадеш някол­кос­тотин милиона повече за след­ващата година и да не пред­ложиш нищо, като механизъм за промяна“, каза още той.

 „ГЕРБ заличиха науката в Бъл­гария, откакто дой­доха на власт. Смешно е огром­ната част да бъдат хора на минимална работна зап­лата”, категоричен е социалис­тът. Бой­чев под­черта и че трябва да има по-справедлива данъчна политика, защото неравен­с­т­вата в страната се увеличават.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...