Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23092018

Брой 181, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Златева: Предсдателството не е повод политическия живот да спре

Златева: Предсдателството не е повод политическия живот да спре

Заместник-председателката на БСП Деница Златева, която е бивш вицепремиер по европредседателството в кабинета „Герджиков” заяви пред “Хоризонт“, че през следващите шест месеца ще се дискутират теми като бъдещето на Евросъюза, многогодишната финансова рамка и реформата на общата европейска система за предоставяне на убежище (т. нар. Дъблински регламент). Златева подчерта, че България има особен интерес към запазване на кохезионната политика и към продължаване и запазване на общата селско-стопанска политика, както и към въпросите за Западните Балкани.

В коментар относно планирания вот на недоверие, който БСП ще поиска, Златева коментира: „Историята познава случаи, в които по време на председателство е имало избори, и то съвсем пресни. Така, че председателството е изключително важен национален приоритет, но той не може да доведе до това нормалния демократичен парламентарен живот за шест месеца да затихне. Нормално е всяка една опозиционна сила, в случая БСП, когато вижда, че има слабости, има дефицити, да използва конституционното си право, какъвто в случая е вотът на недоверие”.

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...