Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23092018

Брой 181, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) „Воля” се отметна за вота на недоверие

„Воля” се отметна за вота на недоверие

Очаквано партия „Воля” на аптечния бос Веселин Марешки няма да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета “Борисов 3“,  въпреки, че преди месец той първи поиска вот на недоверие към кабинета.

В коментар след срещата между инициаторите на вота от БСП и „Воля” зам.-председателят на ПГ на БСП Желюо Бойчев коментира: „Вотът на недоверие по темата „Борба с корупцията“ поставя една разделителна линия кой иска истинска промяна, кой иска смяна на модела на управление на страната и кой е за запазване на това статукво, което продължава да ограбва всеки един български гражданин. Дебатът не е безсмислен. Напротив, този дебат тепърва предстои в българското общество. БСП има силата и волята да го води. От поведението на останалите можете да си направите изводите“, заяви Бойчев. „Това е разговор за всеки лев, който продължава да се харчи по начина, по който го правят те на близките до тях. Това е голям разговор“, допълни Бойчев. На въпрос как си обяснява промяната в позицията на „Воля” и тяхната подкрепа за бюджета на ГЕРБ, Бойчев отговори: „Поздравете Цветанов. Добре си е свършил работата“.

Не считаме за нормално вотът да се иска преди коледните празници и европредседателството. Това е един безмислен ход, който с нищо няма да допринесе. Не е ясно какъв е крайният изход от това действие. Има нужда от промяна, но не по този начин“, заяви Веселин Марешки пред журналисти в парламента.

В момента няма мнозинство на критична маса, която иска предсрочни избори. Ако няма тежки корупционни практики най-ранната дата за избори би била по време на евроизборите (2019 г. – бел. ред.)“, смята Марешки. „Ще гласуваме „въздържал се“. Така ще покажем, че не подкрепяме никого“, заяви бизнесменът.

Лидерът на „Воля” се закле, че не e патерица на управлението.

 

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...