Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16092019

Брой 178, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.78403 BGN ↑ 1 GBP = 2.19954 BGN ↑ 1 CHF = 1.79566 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

Ако управляващите не виждат проблемите, значи живеят върху розови облаци, иронизира социалистът Валери Жаблянов

„Поводите, които дава правителството за вот на недоверие, са много. Въпросът не е дали има една област, в която правителството има слабости, а коя от областите, в които правителството не се справя, е с най-голямо значение за нашето общество“. Това заяви зам.-председателят на НС и народен представител от „БСП за България“ Валери Жаблянов пред БНР. „Аз се затруднявам да кажа дали продължаващият демографски срив в България, последователното закриване на общински и областни болници или растящото усещане за нивата на корупция е най-актуалният въпрос. Няма никакво съмнение, че и трите въпроса съществуват и са тема на остро недоволство на гражданите. Ако управляващите не ги виждат, значи се носят върху розови облаци, което не е добре за самото управление“, допълни той и подчерта, че вотът ще бъде до края на годината.

Като основна критика към бюджета Валери Жаблянов посочи философията му. „Той е антисоциален. Това, че през бюджета са направени някой положителни разходи е положителна стъпка, но в същото време са замразени социални плащания, които са от огромно значение за хора, които изпитват трудности, в резултат на тежките социални неравенства в България“, каза още той. Според него няма преосмисляне на бюджета – като бюджетна рамка и философия. „Това е една матрица, която години наред възпроизвежда едни и същи форми на разпределение и поддържа, грубо казано, мизерията в България. Няма как да приемем този бюджет“, категоричен е народният представител.

Жаблянов е на мнение, че управляващите могат да имат усещането, че са раздали много пари и всички трябва да са доволни. „Но дали се променя качеството на живот? Когато цените на пазара растат по-бързо от разходите на правителството – те нямат значение“, посочи той. По неговите думи става въпрос за гигантска манипулация, но всички българи го усещат на гърба си, когато отидат в магазина и разберат, че основни стоки поскъпват.

Валери Жаблянов подчерта: „Ако Борисов, Цветанов и ГЕРБ очакват, освен това, че си вършат работата, да им се възхищава цяла България и президентът, и това възхищение да бъде изразявано всеки ден, те са много странно правителство“, коментира той. По неговите думи те трябва да правят това, за което са избрани, а признателността на българските граждани се изразява на избори.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие