Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24062019

Брой 118, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.72838 BGN ↓ 1 GBP = 2.18712 BGN ↓ 1 CHF = 1.7609 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

БСП: Манипулация на властта, е че българинът живее по-добре

Ако управляващите не виждат проблемите, значи живеят върху розови облаци, иронизира социалистът Валери Жаблянов

„Поводите, които дава правителството за вот на недоверие, са много. Въпросът не е дали има една област, в която правителството има слабости, а коя от областите, в които правителството не се справя, е с най-голямо значение за нашето общество“. Това заяви зам.-председателят на НС и народен представител от „БСП за България“ Валери Жаблянов пред БНР. „Аз се затруднявам да кажа дали продължаващият демографски срив в България, последователното закриване на общински и областни болници или растящото усещане за нивата на корупция е най-актуалният въпрос. Няма никакво съмнение, че и трите въпроса съществуват и са тема на остро недоволство на гражданите. Ако управляващите не ги виждат, значи се носят върху розови облаци, което не е добре за самото управление“, допълни той и подчерта, че вотът ще бъде до края на годината.

Като основна критика към бюджета Валери Жаблянов посочи философията му. „Той е антисоциален. Това, че през бюджета са направени някой положителни разходи е положителна стъпка, но в същото време са замразени социални плащания, които са от огромно значение за хора, които изпитват трудности, в резултат на тежките социални неравенства в България“, каза още той. Според него няма преосмисляне на бюджета – като бюджетна рамка и философия. „Това е една матрица, която години наред възпроизвежда едни и същи форми на разпределение и поддържа, грубо казано, мизерията в България. Няма как да приемем този бюджет“, категоричен е народният представител.

Жаблянов е на мнение, че управляващите могат да имат усещането, че са раздали много пари и всички трябва да са доволни. „Но дали се променя качеството на живот? Когато цените на пазара растат по-бързо от разходите на правителството – те нямат значение“, посочи той. По неговите думи става въпрос за гигантска манипулация, но всички българи го усещат на гърба си, когато отидат в магазина и разберат, че основни стоки поскъпват.

Валери Жаблянов подчерта: „Ако Борисов, Цветанов и ГЕРБ очакват, освен това, че си вършат работата, да им се възхищава цяла България и президентът, и това възхищение да бъде изразявано всеки ден, те са много странно правителство“, коментира той. По неговите думи те трябва да правят това, за което са избрани, а признателността на българските граждани се изразява на избори.

Икономика

За какво изхарчихте парите на държавата, господин Борисов?

За какво изхарчихте парите на държавата, господин Борисов?

Правителството изтегли нови 300 000 000 лева без да дава обяснения защо, нито за какво е прахосан излишъкът

На 19 юни 2019 г. Министерството ...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Неймар се връщал в Барселона

Ледовете между шефовете на Барселона и бившата звезда на клуба Неймар започват да се разтапят. Според последните информации от Каталуния, за...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Къщите за гости – скъп подарък за скъпи хора

Къщите за гости – скъп подарък за скъпи хора

Няма особен смисъл в проверките на къщи за гости. Една-две може да изскочат като построени и употребявани за лично ползване, но всички други...

Прочети още:

Loading...