Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед29032020

Брой 59, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.7811 BGN ↓ 1 GBP = 2.14108 BGN ↑ 1 CHF = 1.83922 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Няма да се снишим заради европредседателството

БСП: Няма да се снишим заради европредседателството

БСП: Няма да се снишим заради европредседателството

По въпросите от национален интерес ще намираме съгласие, но опозицията ще реагира на часа на безобразията на властта, заяви Жельо Бойчев

„БСП ще поставя въпросите и актуалните проблеми на българското общество и ще се опитва да дава решения“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред БНР. Той подчерта, че по въпросите от национален интерес народните представители могат да намират съгласие, но опозицията ще реагира на часа на безобразията на властта. „Каквото и да стане в страната, ГЕРБ веднага скачат, че БСП е виновна. Но те управляват вече 9 години и в голяма степен носят отговорност в националната и местната власт“, допълни той. Като пример посочи програмата за саниране, където има много проблеми и БСП ги поставя от самото начало – когато е била гласувана, когато са били определяни средствата за нея на два пъти по 1 млрд.лв. „Големият въпрос е как са изпълнявани тези договори, как са избирани фирмите и защо стана така, че тези пределни цени, с които стартира програмата, няколко пъти бяха намалявани, кой носи отговорност за това“, попита народният представител. Той обясни, че има разминаване между установяването на количеството и качеството на извършените строителни дейности. „Времето показа, че опасенията ни се оправдаха. Програмата по същество е спряна – нови договори не се сключват. Най-вероятно ще бъдем свидетели на промени в условията, което ще постави хората в дискриминационни условия – едни ще са получили 100% финансиране, други – ще участват със средства, а трети – няма да получат нищо от програмата“, коментира Бойчев.  

„Няма как да се очаква, защото има европредседателство, БСП да е тихичка и да забрави за проблемите на страната. Ще подкрепим решенията за председателството, ще участваме конструктивно в разговорите“, категоричен е зам.-председателят на левицата. „Изключително неуместно решение е субсидията на извънпарламентарните партии да стане 1 лв., а на парламентарно представените да остане 11 лв. Не сме подкрепили това решение“, каза още Бойчев.

България

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

Младежкото обединение на БСП-София ще помага на възрастни хора

„Нека да бъдем отговорни и дисциплинирани!“, призовават младите социалисти

„Осъзнавайки сериозността на ситуацията с новия коронавирус и невъ...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

Чудотворецът, който ни научи да очистваме душата си със смях

130 години от рождението на автора на “Не съм от тях!“

На 25-и март, точно преди 130 години е роден един рядък талант на словото и четката - ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие