Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет18102018

Брой 200, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6963 BGN1 GBP = 2.22392 BGN1 CHF = 1.7077 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Пострадалите са настанени в интензивното на болницата в Кърджали

Само един от ловците, седнали на масата, бил повлечен от срутилата се кал извън хижата, другите останали затрупани в постройката. В събота следобед свлачище помете ловна хижа край златоградското село Долен, отне живота на един човек.

Калта събори стената и влезе в хижата. Всичко стана за секунди. Стената изведнъж рухна и се оказахме затрупани от кал и камъни, разказа 48-годишният Данчо Башев от златоградското село Долен пред „Нова телевизия”. Той е един от двамата ловци, настанени на лечение в кърджалийската болница. Според Башев не е имало никакви индикации, че в района на построения преди година заслон ще бъде затрупан от кал. Даже и камъче не тропна, твърди пред телевизията ловецът. Той разказа, че заедно с още 67 души излезли на лов, но се отказали заради силния дъжд. Мъжете решили да се подслонят в хижата. Тъкмо бяхме седнали, когато ни заля земната маса, спомня си пострадалият. Само един от ловците, седнали на масата, бил повлечен от свлачището извън хижата, другите останали затрупани в постройката. Някой от ловците успял да позвъни на спешния телефон 112 и да съобщи за случилото се, но Башев не знае кой. ристигналите спасители изровили мъжете от калта, коментира Епицентър.

Башев е настанен за лечение в ортопедията на кърджалийската болница с фрактура на дясна подбедрица. Според дежурният лекар д-р Огнян Енчев пациентът е стабилен и се възстановява от случилото се. Другият ранен — 33-годишният Виктор Кирчев, е в интензивно отделение. Той е приет в травматичен шок, но лекарите успели да овладеят състоянието му. Пациентът вече е контактен и адекватен. Има счупена подбедрица, разкъсна рана в областта на едното око, травми по лицето и гърдите, уточни началникът на интензивното отделение д-р Петър Бахчеджиев. Той допълни, че пациентът е с със синдром на затрупаните.

България

Икономика

Кой как смята българските заплати. И защо се опразва България

Кой как смята българските заплати. И защо се опразва България

А цените на горива, покъщнина, някои храни са почти еднакви в цяла Европа, където доходите са неколкократно по-големи

Иван БАКАЛОВ Една справ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Александра Начева завоюва олимпийска титла в Буенос Айрес

Александра Начева завоюва олимпийска титла в Буенос Айрес

17-годишната българка е първата родна атлетка със злато от Младежки игри

Александра Начева стана олимпийска шампионка за кадетки в тройния ск…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тютюнджиите пак стегнаха бунт

Тютюнджиите пак стегнаха бунт

Заплашват с безсрочни протести заради решението на държавата да им наложи корпоративен данък върху националните доплащания, получени през 20...

Прочети още:

Loading...