Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря25042018

Брой 80, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.59816 BGN1 GBP = 2.23166 BGN1 CHF = 1.63791 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Оцелял в Златоградско: Нищо не подсказваше, че свлачище ще отнесе хижата, един е загинал

Пострадалите са настанени в интензивното на болницата в Кърджали

Само един от ловците, седнали на масата, бил повлечен от срутилата се кал извън хижата, другите останали затрупани в постройката. В събота следобед свлачище помете ловна хижа край златоградското село Долен, отне живота на един човек.

Калта събори стената и влезе в хижата. Всичко стана за секунди. Стената изведнъж рухна и се оказахме затрупани от кал и камъни, разказа 48-годишният Данчо Башев от златоградското село Долен пред „Нова телевизия”. Той е един от двамата ловци, настанени на лечение в кърджалийската болница. Според Башев не е имало никакви индикации, че в района на построения преди година заслон ще бъде затрупан от кал. Даже и камъче не тропна, твърди пред телевизията ловецът. Той разказа, че заедно с още 67 души излезли на лов, но се отказали заради силния дъжд. Мъжете решили да се подслонят в хижата. Тъкмо бяхме седнали, когато ни заля земната маса, спомня си пострадалият. Само един от ловците, седнали на масата, бил повлечен от свлачището извън хижата, другите останали затрупани в постройката. Някой от ловците успял да позвъни на спешния телефон 112 и да съобщи за случилото се, но Башев не знае кой. ристигналите спасители изровили мъжете от калта, коментира Епицентър.

Башев е настанен за лечение в ортопедията на кърджалийската болница с фрактура на дясна подбедрица. Според дежурният лекар д-р Огнян Енчев пациентът е стабилен и се възстановява от случилото се. Другият ранен — 33-годишният Виктор Кирчев, е в интензивно отделение. Той е приет в травматичен шок, но лекарите успели да овладеят състоянието му. Пациентът вече е контактен и адекватен. Има счупена подбедрица, разкъсна рана в областта на едното око, травми по лицето и гърдите, уточни началникът на интензивното отделение д-р Петър Бахчеджиев. Той допълни, че пациентът е с със синдром на затрупаните.

България

Икономика

Loading...

Култура

Сикстинската кахера допусна нова „Стабат матер”

Шедьовърът на Ренесанса — Сикстинската капела, се отвори повече към съвремието с първия излъчен в интернет концерт „Стабат Матер“.

„Стабат ма…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Ортега отстъпва за оспорваната пенсионна реформа в Никарагуа

Ортега отстъпва за оспорваната пенсионна реформа в Никарагуа

Никарагуанският президент Даниел Ортега отмени оспорваната пенсионна реформа, предизвикала протести, в които загинаха най-малко 24 души за 5

Прочети още:

Loading...

Земеделие