Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб17112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нинова: ГЕРБ опитва да смачка и заглуши опозицията

Нинова: ГЕРБ опитва да смачка и заглуши опозицията

Нинова: ГЕРБ опитва да смачка и заглуши опозицията

Не се притеснявам от компроматите на властта, категорична е лидерката на БСП

80% от българите са на мнение, че приватизацията и концесиите са ограбили държавата. Ние искаме всички тези сделки по време на прехода да се сложат на масата и да бъдат разследвани. Тук нямаме никакви противоречия. През последните две-три седмици идеята за ревизия на приватизацията е сведена само до разследване на приватизацията на “Техноимпекс“. От ГЕРБ не спират да говорят само за нея и за нищо друго. Това се прави с цел да се омаскари опозицията. Те искат да ни смачкат и заглушат. Първата стъпка в тази посока беше идеята: дайте да им дадем постове, за да мълчат. Втората беше да ни разбият отвътре. И сега това е третата стъпка, с която искат да смачкат опозицията.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Няма абсолютно нищо вярно в твърденията на ГЕРБ. Не може Антон Тодоров и Тома Биков да са съдници. Те не могат да раздават присъди. По случая “Техноимпекс“ са се произнесли компетентните органи. Това са Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура, още веднъж Върховна касационна прокуратура, които ясно заявят, че няма никакви нарушения и са спазени всички необходими законови процедури, като няма данни за престъпления. Главният прокурор Сотир Цацаров казва същото в преписка от 10 юли тази година. Край. Случаят е приключен. Тоест не е. Ако някой има още претенции, да заповяда в Софийски градски съд и да ме съди. Аз декларирам, че няма да се позова на давност, но това трябва да направят всички политици в България и да се види техния път. Всички. Трябва да извадим всичко на масата“, категорична беше тя. “Техноимпекс“ е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които съм и аз. Ние сме акционери в РМД, което купува “Техноимпекс“. Собствеността е на РМД-то, а ние имаме съответни дялове. Аз не съм единствен собственик. Има прехвърляне на акции между различни собственици. Давала съм пари само за учредяването на РМД-то. Нямам яхти, заменки ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та. Не разбирам от луксозни коли. Имам един апартамент, който със съпруга ми сме си купили с кредит“, обяви Нинова.

“Нямам притеснения от нищо. Аз не се позовавам на разни дописки в интернет. Аз говоря с документи и факти. Ние сме единствената партия, която е дала оценка на приватизацията. ГЕРБ сега се сетиха за тази тема, за да заглушат опозицията. Защо не отвориха тези въпроси, когато взеха властта през 2009? Ние ясно сме заявили, че приватизацията е виновна за ограбването на държавата.

Нека ме атакуват, но това не става от трибуната на парламента, а в съда и в прокуратурата. ГЕРБ не искат ревизия на цялата приватизация. Тяхното е една имитация. Те се опитват да замажат очите на хората, че ще има възмездие. Не искам да влизам в обяснителен режим. В цялата държава има протести. Хората са недоволни. 

Управляващите искат да обърнат общественото мнение в друга посока. Те прехвърлят топката към това какво е правила Корнелия Нинова преди 20 години. В момента паралелната държава краде по 10 млрд. на година. За индексацията на пенсиите са необходими едни 80 млн. лева. Това се опитват да прикрият управляващите в момента, но няма да им се получи. Нека си говорят за мен, но обществото също ще знае какви ги вършат ГЕРБ в момента“, закани се Нинова.

“Винаги съм имала разбирането, че данъците на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. След последните няколко инцидента с мен, семейството ми взе мерки и вече ходя с частна охрана, която аз си плащам. И сега ме чака отвън. Твърда съм в решението си, че няма да използвам държавна охрана. Наела съм си частна и си я плащам сама“, завърши лидерът на социалистите.

Левицата ще работи срещу източването на НЗОК

Правим опит за ограничаване на източване на НЗОК, и всички порочни практики, на които бяхме свидетели, част от тях залегнаха като теми и в днешната пресконференция на прокуратурата.” Това заяви по БНТ Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. „ Цялата тежест пада върху общинските и държавните болници. Частните болници се възползват повече от финансирането. Това искаме да ограничим. Вече и сериозни експерти алармират, че е прекалено голям броят на болниците у нас”, каза Зафиров. Той изрази недоумение от заявките на управляващите в сферата на здравеопазването, след като управляват вече 9 години и там нищо не се случва. По думите му с днешната им пресконференция е хвърлен прах в очите на обществото, защото мерките срещу подобни контрабандни канали за износ на лекарства, които те искат да предприемат, са предлагани от БСП със закон- още през 2014 г. левицата предложи такъв закон, но ГЕРБ го дадоха на Конституционен съд, с мотив, че се изкривявал пазарът и спряха добрата идея още тогава. Той добави, че течовете на милиарди в различните сектори, включително и в здравеопазването, идват от липсата на желание у управляващите да се борят с паралелната държава.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие