Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон23042018

Брой 78, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58894 BGN1 GBP = 2.23248 BGN1 CHF = 1.63394 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери

Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери

Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери

От началото на годината личните лекари и стоматолозите са длъжни да отчитат касовите бележки, издадени за потребителска такса на пенсионери. От Българския лекарски съюз искат отлагане на изискването с три месеца. Причината — Здравната каса няма подходящ софтуер, липсват и указания как точно да се отчитат бележките, коментира БНТ. Д-р Стоян Борисов — главен секретар на УС на БЛС, заяви, че в момента е абсолютен хаос. Абсолютно никой не знае по какъв начин трябва да се отчитат тези касови ордери. Д-р Гергана Николова — общопрактикуващ лекар, коментира, че проблемът е, че се спуска отново нещо, което увеличава бумащините в кабинета и все повече ни приближава към чиновниците и все повече ни отдалечава от медицината. Това ще губи много време на пациентите и на лекарите.

От Лекарския съюз настояват изискването да се отложи и да влезе в сила от 1 април. Главният секретар на УС на БЛС, д-р Борисов коментира, че е необходимо спешно председателят на Надзорния съвет на здравната каса да каже какво се прави до тия дни, до които евентуално би се приела тази промяна в законодателството. Председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Жени Начева каза за “По света и у нас“, че отлагане на изискването няма да има. Според нея се работи за издаване на указания към лекарите и подобряване на софтуера на Касата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Барселона ликува с рекорден 30-и трофей

Барселона ликува с рекорден 30-и трофей

Отборът на Барселона завоюва рекорден 30-и трофей от турнира за Купата на краля, след като разби с 5:0 претендента Севиля във финал, игр…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки пети българин не вярва на биопродуктите

Всеки пети българин не вярва на биопродуктите

Много често храни представяни за еко не отговарят на истината

20% от българите не вярват на биопродуктите. Въвеждането на термин за качество …

Прочети още:

Loading...