Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21012019

Брой 267, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71624 BGN1 GBP = 2.21599 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Могат ли институциите да гарантират сигурност на гражданите?

БСП: Могат ли институциите да гарантират сигурност на гражданите?

БСП: Могат ли институциите да гарантират сигурност на гражданите?

Корупцията ни преследва във всяка сфера на живота, категоричен е заместник-председателят на партията Кирил Добрев

В събота БСП ще има Национален съвет. Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

На срещата на широкото ръководството на червената партия ще се говори за сигурността в страната. „Дали България е в състояние да изпълни ангажиментите ти, защото европредседателството започна? Смятам, че всичко, което се случва в последните месеци и дни няма как да не изложи управляващите. Не ние от опозицията работим за дискредитирането, не сме ние причината“, посочи Кирил Добрев.

Той припомни и хронологията на криминалните събития, разтърсили България през последните няколко месеца. „Всичко започна с едно отвличане. Всички ни увериха, че бандите за отвличане са изчезнали. Никой не разбра защо бе отвлечено това момче, но откуп е платен и той е седемцифрена сума. Минаваме към опита за убийство на висшия чиновник от НАП. Не разбрахме защо е станало това — дали защото той си е свършил, или защото не си е свършил работата. Минаваме към шесторното убийство, в което има нещо много притеснително. Този човек е търсен 8 години. Имаме подобни близо 600 случая“, допълни Добрев. 

Искам да приключа с наглото убийство на Петър Христов. Дали е политическо или бизнес, не мога да кажа, защото при настоящото управление границата между политиката и бизнеса е много размита”, посочи още Кирил Добрев. По думите му Велико Търново е поредното феодално владение, в което някой, за да си позволи да прави бизнес, е трябвало да води разговори с този човек. И да не ни пробутват теории за “Килърите“ и “Наглите“. В качеството на какъв Петър Христов е свързал в среща министъра на вътрешните работи с някакъв престъпник?” попита Добрев и припомни, че при подобен случай в миналото министърът подаде оставка. 

И допълни, че основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите. Корупцията преследва хората у нас от яслите до гробищата, през целия живот, коментира още зам.-председателят на БСП.

 

България

Икономика

Култура

 Добромир Банев празнува с “Любов до синьо“ своята 50-годишнина

 Добромир Банев празнува с “Любов до синьо“ своята 50-годишнина

Премиерата ще се състои на 13 февруари от 18:30 часа в централното фоайе на Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий“

Един от най…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие