Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП внася сама вота на недоверие, евентуална подкрепа от ДПС в зала

БСП внася сама вота на недоверие, евентуална подкрепа от ДПС в зала

БСП внася сама вота на недоверие, евентуална подкрепа от ДПС в зала

БСП сама внася вота на недоверие срещу правител­с­т­вото на Борисов.  ДПС ще го под­к­репи в зала. За такъв раз­вой на очак­ваните събития съобщи вчера сай­тът „ Епицентър.бг” след среща на лидерите на БСП Кор­нелия Нинова и на ДПС Мус­тафа Карадайъ.

 БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета “Борисов-3“ на 17 януари  без ДПС, обяви в кулоарите на пар­ламента Кор­нелия Нинова. „Очак­ваме под­к­репа на ДПС в залата.

Готови сме с мотивите за вота на недоверие”, допълни тя.

През декем­ври пред вас поехме ангажимент на 10 януари да пред­ложим своите мотиви за вота на недоверие на колегите от ДПС и обща работна група до 17-ти да ги усъвър­шен­с­тва и да ги внесе. 10-ти януари беше вчера. Готови сме с мотивите за вота на недоверие. Вчера ги раз­г­ледахме на Изпъл­нително бюро, раз­г­ледахме ги на пар­ламен­тарна група“, каза лидерът на БСП. Нинова обяви, че БСП е взела решение да внесе вота на недоверие сама.

Току-що проведохме раз­говори с ДПС, инфор­мирахме колегите за своите аргументи, раз­говарях с Мус­тафа Карадайъ и те ще вземат своето решение. Ние ще го внесем сами и темата остава провала в бор­бата с коруп­цията“, заяви Нинова и допълни, че кон­к­рет­ната политика, заради която ще бъде внесен вотът ще стане ясна на 17 януари. 

“Дали ДПС ще ни под­к­репят в дебатите с гласуването е тяхно политическо решение. Мотивите да нап­равим това е, че ние имаме прин­ципни раз­личия след изказ­ването на почет­ния пред­седател на ДПС Ахмед Доган, което беше пот­вър­дено от депутати колеги от ДПС, основно в две неща. Пър­вото е тях­ното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управ­лението. Второто е призивът и към вас медиите и към нас, да се пази стабил­ността и сигур­ността на страната. Съг­ласна съм по прин­цип, че Бъл­гария има нужда от сигур­ност и стабил­ност, но за нас основ­ният генератор на несигур­ност е правител­с­т­вото на Бойко Борисов. Събитията от пос­лед­ната сед­мици го доказ­ват. Не смятаме, че има стабил­ност, в която и да е сис­тема“, под­черта Нинова

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...