Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23032019

Брой 311, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7176 BGN1 GBP = 2.25716 BGN1 CHF = 1.72945 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Управляващите пак пречат да се отговори на неудобни въпроси

Управляващите пак пречат да се отговори на неудобни въпроси

Управляващите пак пречат да се отговори на неудобни въпроси

Мнозинството не позволиха на БСП да пита за енергийната сделка и кои ”гадове” клатят кабинета

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сделката за ЧЕЗ. Кого ще гоните до дупка? Кои са те? Кой клати правителството? Кои са гадовете? Премиерът Бойко Борисов да дойде и да отговори на тези въпроси, настоя от трибуната зам.- председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев. Дир.бг.

Припомни, че преди ден Борисов заяви, че някой иска да повтори февруарските събития от преди 5 години, по друг сценарий, но със същите изпълнители — ЧЕЗ. Целта била да излезе, че той участва в задкулисна сделка, но този път няма да подаде оставка и ще ги разнищи докрай. “Изведнъж 3 милиона казват: Гледай го тоя какво направи. Това е сценарият на тези гадове. Затова ще ги гоня този път подред докрай“, закани се още премиерът. След като беше отхвърлено искането за неговото изслушване председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че компетентните институции ще бъдат изслушани на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност. Не отива на Караянчева да се подчинява на мнозинството – какъв по-голям скандал от ЧЕЗ трябва да стане, за да може парламентът да се занимава с него. Вие трябва да утвърждавате доверието в българския парламент. И вие многократно реагирахте, когато някой си позволи да оспори работата на българския парламент, коментира Желю Бойчев от БСП. Той подчерта, че е очаквал лично от нея да подкрепи искането за изслушване на премиера. По тази тема днес има съвместно заседание на комисиите по енергетика и за контрол над СРС, репликира председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ. Какво трябва да се случи в държавата, кой по-голям скандал трябва да избухне, за да може българският парламент да се занимава с него. Какво да направим, за да дойде тук Бойко Борисов и да отговори поемала ли е ангажимент българската държава за сделката с ЧЕЗ, настоя обаче Бойчев.

От левицата нарекоха “подигравка“ документа за сделката за продажбата на ЧЕЗ, който вчера беше депозирана в секретното деловодство на парламента. Беше ни предоставен един хвърчащ лист, без подпис и печат, с информация, която няма основание да бъде класифицирана, обясни Жельо Бойчев. Социалистите настояват данните да бъдат разсекретени, за да могат да се използват на днешното заседание на съвместната комисия по енергетика.

Соцдепутатът допълни и че БСП е внесла проект за решение за създаването на временна анкетна комисия за разследване на всички обстоятелства и факти относно сделката с ЧЕЗ.

На заседанието да бъде поканено и ръководството на Българската банка за развитие да обясни защо излъга, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ. След като ББР стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава че и правителството стои зад Гинка Върбакова, заключи Бойчев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Нефтохимик започна плейофите с чиста победа над Левски

Нефтохимик започна плейофите с чиста победа над Левски

За жалост, не успяхме да неутрализираме Николай Учиков, анализира треньорът на „сините” Владо Николов

Настоящият волейболен шампион на Българ…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...