Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22052018

Брой 99, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66326 BGN1 GBP = 2.23166 BGN1 CHF = 1.66411 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Сидеров: Златен шанс е да бъдем мост между ЕС и Русия

Сидеров: Златен шанс е да бъдем мост между ЕС и Русия

Сидеров: Златен шанс е да бъдем мост между ЕС и Русия

Решението да не експулсираме дипломати беше суверенно и балансирано, допълни вицепремиерът Каракачанов

Решението на премиера Борисов да не гоним руски дип­ломати беше правилно. Бъл­гария не е нито Великоб­ритания, нито Гер­мания. Услож­нени отношения с Русия биха ни се отразили зле. Това заяви в „Денят започва” на БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров. 

Ние имаме златен шанс в момента. Борисов като европейс­кия лидер може да бъде мост между Мос­ква и Брюк­сел. Такъв ход от страна на Бъл­гария е логичен. Въп­реки пред­с­тавянето нап­режение между Запада и Русия, има желание за нор­мализиране на отношенията. 

Бъл­гария в лицето на премиера Борисов има този шанс, докато сме пред­седатели на Европа, да нап­рави домакин­с­тво, при което Туск, Таяни и Путин да се срещ­нат на бъл­гар­ска територия. Това е въз­можно и смятам, че е очак­вано от европейс­ките лидери. Борисов нат­рупа опит и показа, че я умее тази дип­ломация. И това е след­ващата логична стъпка”, поясни Сидеров. 

Според него „без­с­порно решението да не се екс­пул­сират дип­ломати е в наш интерес. Това щеше да усложни отношенията, да поп­речи на икономически и енер­гийни проекти, по които се работи. Гер­мания вече интен­зивно работи по Северен поток– 2”, заяви лидерът на „Атака”. 

Не може да има спор дали решението е добро или лошо. Без­с­порно е добро това, което се случи. Сигурно нямаше да бъде същото, ако коалицията беше ГЕРБ-реформатори, а не ГЕРБ-патриоти. Нашето присъс­т­вие в коалиция има благот­вор­ното влияние да дава правил­ната посока”, заяви Сидеров. 

”Решението на Бъл­гария по случая “Скрипал“ е решение на суверенна дър­жава”. В това бе категоричен минис­търът на отб­раната, вицеп­ремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в сут­реш­ния блок на Нова телевизия.

Решението е взето на базата на инфор­мация от съот­вет­ните служби, никой не ни е притис­кал. Ние пред­седател­с­т­ваме ЕС, трябва да имаме отк­рити канали за диалог с Русия, смята Каракачанов. И под­черта, че ролята на Русия в атен­тата срещу бив­шия пол­ков­ник от ГРУ не е доказана.

Трябва да водим балан­сирана политика и както каза премиерът — да имаме отк­рити канали за комуникации с Русия. Кризи е имало, има и ще има и в бъдеще. Диалогът обаче трябва да продължи, иначе отиваме в друга ситуация, която няма да е изгодна за бъл­гар­с­ките граж­дани”, бяха точ­ните думи на Красимир Каракачанов.

Лидерът на МВРО припомни: „В съз­нанието на хората се е изг­радил стереотипът, че бъл­гар­с­ките политици вземат решение под натиск. И даде пример – от Брюк­сел искат да зат­ворим блоковете в Коз­лодуй — зат­варяме ги”.

“Русия има своите интереси на Бал­каните и се опитва да ги отс­тоява. Включително като не харесва факта, че повечето от бал­кан­с­ките страни или са членове на НАТО, или имат намерения да станат такива. Тур­ция от своя страна се опитва да води своя политика и в Близ­кия Изток, и на Бал­каните. Русия като световен играч е съв­сем естес­т­вено да се въз­пол­зва от тази ситуация. Няма да поз­волим намеса в нашите вът­решни работи“, обобщи ситуацията вицеп­ремиерът Красимир Каракачанов.

 

България

Заменят пластмасовите чаши в детските градини с метални

Заменят плас­т­масовите чаши в дет­с­ките градини с метални

Да се заменят плас­т­масовите чаши за еднок­ратна упот­реба в дет­с­ките градини с метални, пред­лагат от Общес­т­вения цен­тър за околна среда и усто…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Омбудсманът видя картел на розопреработвателите

Омбуд­с­манът видя кар­тел на розоп­реработ­вателите

Омбуд­с­манът Мая Манолова ще сезира КЗК за кар­тел на розоп­реработ­вателите, Това обяви тя в Кар­лов­ско при среща с розоп­роиз­водители. По думите…

Прочети още:

Loading...

Култура

Софийската филхармония открива „Софийски музикални седмици“

Софийс­ката фил­хар­мония отк­рива „Софийски музикални сед­мици“

Солисти са Минчо Минчев и Лиляна Кехайова

С прог­рама от славян­ски ком­позитори Софийс­ката фил­хар­мония под дириген­т­с­т­вото на маес­тро Марк Кадин…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Отборът на Бока Хуниорс идва заради Георги Аспарухов

Отборът на Бока Хуниорс идва заради Георги Аспарухов

“Сините“ обещават невероятно шоу на 19 август, когато ще се отбележи 75-годишнината от рождението на легендарния футболист

Изпъл­нител­ният дир…

Прочети още:

Loading...

Свят

Реджеп Ердоган търси подкрепа от турската диаспора в чужбина

Реджеп Ердоган търси под­к­репа от тур­с­ката диас­пора в чуж­бина

Президентът призова сънародниците си емигранти да гласуват за него

Тур­с­кият президент Реджеп Ердоган произ­несе предиз­борна реч пред хиляди ту…

Прочети още:

Loading...

Земеделие