Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед09122018

Брой 236, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72305 BGN1 GBP = 2.19929 BGN1 CHF = 1.73021 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Дъщеря на разстрелян с оръжието на кадър на ГЕРБ: Баща ми е в гроба, а той е общински съветник

Дъщеря на разстрелян с оръжието на кадър на ГЕРБ: Баща ми е в гроба, а той е общински съветник

Дъщеря на разстрелян с оръжието на кадър на ГЕРБ: Баща ми е в гроба, а той е общински съветник

Дъщерята на убития с личното оръжие на общинаря от ГЕРБ Лазар Влайков във Виноградец ресторантьор Атанас Тонкев писа писмо до главния прокурор Сотир Цацаров заради бавния процес по разследването на убийството. В сутрешния блок на Нова телевизия Деница Тонкева заяви, че е писала до Цацаров, за да напомни случая и, за да не може да се измъкне Влайков без наказание.

Моят баща изгни в гроба, а Влайков продължава да работи като общински съветник“, добави Деница. И каза, че градът е малък, хората всеки ден говорят за стрелбата, при която бе убит баща й. Влайков казвал, че ще напусне Общинския съвет, когато реши.

Влайков е обвинен от прокуратурата, че не е осъществил необходимия контрол над личното си оръжие, с което на 31 август 2017 година във Вино градец 6-годишно момченце застреля ресторантьора Наско Тонкев. Заради разигралата се трагедия Лазар Влайков подаде оставка като председател на ОбС-Септември, но остана като съветник в градския парламент. ЗЕМЯ припомня, че Лазар Влайков на два пъти е изключван, но след това връщан като член на ГЕРБ. Като общински съветник той бе оставен от съда. Скандалите в Септември не свършиха с общинаря Влайков. Масови протести имаше и срещу кмета (също от ГЕРБ), който е обвинен за сключване на неизгодни сделки и за умишлена безстопанственост. Все пак кметът Марин Рачев бе оставен на поста си от по-висша съдебна инстанция.

България

Икономика

Индийската компания продължава преговорите си за покупка на ЧЕЗ

Индийската компания продължава преговорите си за покупка на ЧЕЗ

Индийската компания “Индия пауър“, която беше втора в конкурса за покупка на активите на ЧЕЗ, работи по сделката. Това потвърдиха от компани…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие