Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) 17-годишно момиче почина в двора на училище в София

17-годишно момиче почина в двора на училище в София

17-годишно момиче почина в двора на училище в София

Провериха данните от GPS-а за движението на линейките, които са отишли на място

17-годишна ученичка е починала в двора на 96СУ „Лев Н. Тол­с­той“ в столич­ния ж.к. „Люлин“ във втор­ник вечерта. Все още обаче не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче, комен­тира БНТ. Близки на момичето обвиниха “Бърза помощ“, че е закъс­няла. Към 19:30 ч. момичето било с приятели на пейки в двора, когато ѝ прилошало, раз­каза пред Би Ти Ви охранителят Димитър Василев. Приятелите ѝ се опитали да ѝ окажат първа помощ, обадили се и на спеш­ния телефон 112. Линей­ката е прис­тиг­нала 11 минути след подаване на сиг­нала, но лекарите само са кон­с­татирали смъртта на ученич­ката. По пър­воначални данни става дума за нещас­тен случай, няма следи от насилие, съоб­щиха от СДВР.

Съучениците на момичето били бесни на лекарите и са ги обвинили, че са се забавили. Според тях съученич­ката им щяла да бъде жива при по-бърза намеса. Заради въз­ник­налото нап­режение на място са прис­тиг­нали и полицейски пат­рули. Дойде едно момиче и каза: „Момиче припадна!“. Отидох, момичето беше сед­нало, придър­жаха го и го пръс­каха с вода – раз­каза охранителят Василев. Вече се бяха обадили няколко пъти на 112 за линейка, тя дойде може би след 1015 минути. Но май­ката дойде преди линей­ката и се опита да го свести. Обаче… просто бях свидетел как детето угасна… в ръцете на майка си, раз­каза още свидетелят. От „Спешна помощ” отх­вър­лиха обвиненията за бавна реак­ция. Момичето е колабирало близо час преди приятелите й да повикат линейка, каза говорителят на „Спешна помощ” Катя Сун­гар­ска пред „Нова телевизия”.

В 20:09 ч. получихме сиг­нал по сис­темата 112 за припад­нало 17-годишно момиче. Вед­нага, на пър­вата минута, тръгва линей­ката и в 20:20 ч. е на мяс­тото на инцидента. За огромно наше съжаление завар­ваме момичето починало, заяви говорителят на Спешна помощ. Вът­решна проверка на получените телефонни сиг­нали за случая ще нап­рави Цен­търът за спешна медицин­ска помощ. Вече са проверени дан­ните от GPS-а за движението на линей­ките, които са отишли на място.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...