Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12122018

Брой 239, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71881 BGN1 GBP = 2.16765 BGN1 CHF = 1.73882 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

Автобус, пълен с деца между 1516, е катастрофирал късно в понеделник, обяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. 20-годишен шофьор с “Мазда“, който се движел от Шумен към Велико Търново предприел изпреварване и се ударил странично в автобуса, в който пътували футболистки от Шумен. Те се връщали от София към Шумен след състезание. Инцидентът е станал по пътя София — Варна в района на Лясковец. В следствие на удара автобусът напуснал платното и се преобърнал край пътя. 11 деца са откарани в болница в Горна Оряховица, където са били прегледани. Те били само с охлузвания, раните им са обработени и са освободени за домашно лечение. Не може без колани. Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично, закани се Попов.

Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, обича да нарушава пътните правила, коментира още Попов.

Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори, заключи за.-министърът. Само преди дни, в петък, “Рено“ с плевенска регистрация удари автобус на “Юнион Ивкони“ на магистрала “Тракия“, припомня агенция КРОСС. Вследствие на съприкосновението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка — загинаха 6 души, а 23 бяха ранени, за което „Земя” писа.

България

Култура

Спорт

Свят

Земеделие