Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11122018

Брой 238, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71189 BGN1 GBP = 2.16724 BGN1 CHF = 1.73159 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Недоволни пак блокираха пътя за пристанище Сомовит

Недоволни пак блокираха пътя за пристанище Сомовит

Недоволни пак блокираха пътя за пристанище Сомовит

Жители на Плевенско отново блокираха движението по пътя за пристанище Сомовит вчера. Местните от три села в община Гулянци за пореден път организират 8-часова стачка заради лошото състояние на пътищата в района, припомня Нюз.бг.

В село Милковица е сформиран граждански инициативен комитет, който ще реши как да продължат протестните демонстрации на жителите в района. Кметът на Милковица Иван Александров заяви през БНР, че въпреки блокадата и недопускането на автомобили до пристанище Сомовит, до момента никой не е потърсил протестиращите. Той заяви категорично, че блокадите ще продължат. Местните жители получиха уведомление, че от 20 април тази година започват ремонти дейности за цялостното обновяване на пътя Милковица — Сомовит. Обещанието обаче остана неспазено, поради което местните всеки ден блокират пътя в продължение на 8 часа. Хората се изнервиха вече и търсят някаква друга форма на протест. Може да се излезе в областния град, пред Пътното, може да се излезе на пътя Русе — Плевен. Такива предложения има, но какво ще решат точно, не знам. Тук сме цял ден. Заставаме на входа на Милковица и затваряме пътя към Сомовит до пристанището и в двете посоки вече, отсече кметът.

България

Икономика

В дъното на ЕС сме по жизнен стандарт

В дъното на ЕС сме по жизнен стандарт

От 2010 до 2017 г. вместо да намалява разликата между България и останалите страни-членки, тя продължава да се увеличава

България неотлъчно з…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...