Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Почивните дни наближават, вижте какво време ни очаква

Почивните дни наближават, вижте какво време ни очаква

Почивните дни наближават, вижте какво време ни очаква

Днес времето ще бъде предимно слън­чево. До обяд нис­ката облач­ност в източ­ните райони ще се раз­къса, видимостта ще се подобри. След пладне в планин­с­ките райони от запад­ната половина на страната ще се раз­вива купеста облач­ност, само на отделни места — купесто-дъждовна, с крат­кот­райни превалявания. Ще духа слаб и умерен вятър от изток. След обяд ще е горещо с мак­симални тем­ператури между 27 и 32 градуса, по-ниски по крайб­режието на морето. По Чер­номорието до обяд ще е с ниска облач­ност или мъгла, след което ще се установи предимно слън­чево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Мак­симал­ните тем­ператури ще са 1722 градуса. Тем­пературата на мор­с­ката вода е 1619 градуса. Въл­нението на морето ще е 12 бала.

Над планините ще преоб­ладава слън­чево време. След обяд облач­ността над масивите в Западна Бъл­гария ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югоиз­точен вятър. Мак­симал­ната тем­пература на височина 1200 м. ще е около 21 градуса, на 2000 м. — около 13 градуса.

В събота и в неделя въз­душ­ната маса над страната ще бъде по-неустойчива. В събота, все още, над по-голямата част от страната ще се задържи слън­чево, сут­ринта по Чер­номорието с ниска облач­ност и мъгла. Около и след обяд, както и до полунощ, главно над Югозападна Бъл­гария, ще се раз­вива купеста и купесто-дъждовна облач­ност и на места там ще превали и прегърми. В неделя, на Гер­гьов­ден, във все повече райони, главно в запад­ната половина от страната, ще има крат­кот­райни, в отделни райони — интен­зивни, валежи и гръмотевични бури, комен­тира „Дарик радио”. Въз­можни са локални значителни валежи и градушки. Вятърът ще се ориен­тира от североиз­ток, в неделя ще се усили. Тем­пературите ще са все още високи. Преоб­ладаващите мак­симални в неделя ще бъдат между 24 и 29 градуса.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...