Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26032019

Брой 314, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN1 GBP = 2.28383 BGN1 CHF = 1.74053 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалистите настояват за оставка на правителството

Социалистите настояват за оставка на правителството

Социалистите настояват за оставка на правителството

Кабинетът „Борисов 3” е вреден за страната, категоричен е членът на Изпълнителното бюро Атанас Зафиров

Срещата ни с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов беше в контекста на заявеното намерение- БСП и лично на председателя й Корнелия Нинова, когато става въпрос за теми, засягащи бъдещето на страната, да се включва активно и да има позиция- по  национална сигурност, демографска катастрофа, здравеопазване, образование“. Това заяви пред БНР Атанас Зафиров, член на ИБ на НС на БСП.  По думите му това са теми, които надскачат мандатното мислене, изискват продължителна политика и няма как БСП да бъде встрани от тези процеси.

Зафиров бе категоричен, че по време на срещата БСП е продължила да настоява за оставка на кабинета: “Правителството е вредно за страната. Това не променя нашата национално отговорна позиция по въпроси, засягащи  бъдещето на страната ни.

ЗЕМЯ припомня, че след срещата с лидера на ВРМО Красимир Каракачанов Корнелия Нинова заяви: „Има четири въпроса, по които сме готови да разговаряме с всички, защото касаят България и изискват продължителна политика, а не мандатно мислене на едно или друго правителство. Това са национална сигурност, демографска катастрофа, здравеопазване и образование. Втората позиция, която е принципна и също потвърдих по време на срещата – правителството „Борисов-3“, в което и те участват, е вредно за България и трябва да си подаде оставката и да си ходи“, допълни лидерът на левицата. Тя обясни, че Каракачанов е поставил два конкретни въпроса по тема национална сигурност. „Предлага нов план за модернизацията на армията, който изисква преразглеждане на досегашните решения на НС. Преразглеждане по проекти, защото искат да се стартира отначало търгът за самолети, проекти за бронирани машини – това е ново, спрямо решението на НС от миналия път. Нови срокове има и за изпълнение на модернизацията и различен начин на финансиране – разсрочено до 2024 г.“, обясни Нинова. По нейните думи Каракачанов търси подкрепа това решение да бъде прегласувано с тези нови неща в него. „Но тук, очевидно, имат някакво противоречие с министъра на финансите, защото в тригодишната прогнозна рамка на г-н Горанов такива пари не са предвидени. Ние отговорихме, че когато бъде внесено официално, ПГ на “БСП за България“ ще се събере, ще го разгледаме, ще се запознаем със съдържанието и останахме отворени за втора среща, за да изразим позиция по конкретните неща, които предлагат“, уточни тя.

Като следващ въпрос, който е обсъден по време на срещата, Корнелия Нинова посочи Закона за вероизповеданията. „Вече има внесен такъв законопроект, а г-н Каракачанов предлага втори, по-разширен. В първия, който сме подписали и ние, се забранява финансирането от трети държави. Споделяме напълно това. За нас това е намеса във вътрешните работи от трети държави“, категорична е тя. Според нея е най-логично двата законопроекта да вървят заедно в парламента и от тях да се направи най-доброто за България.

Голяма коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна за България. Не само е невъзможна, тя е вредна за България“, заяви Нинова. 

България

Икономика

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

Субсидиите и земеделската програма стимулират хора извън агросектора да наемат парцели

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ о…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие