Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26032019

Брой 314, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.727 BGN1 GBP = 2.28383 BGN1 CHF = 1.74053 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Никога повече война! Почит за жертвите на фашизма!

Корнелия Нинова: Никога повече война! Почит за жертвите на фашизма!

Корнелия Нинова: Никога повече война! Почит за жертвите на фашизма!

Ветерани от войните, симпатизанти на социалната идея, хора с антифашистки възгледи, хиляди признателни граждани взеха участие в тазгодишните чествания на Деня на победата 9 май и в шествието „Безсмъртния полк”

“Никога повече война. Помним милионите загинали в борбата срещу фашизма.“ Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова. 

“Прекланяме се пред смелостта и героизма им. Без техния подвиг, без Деня на победата, Европа нямаше да е същата. Наш дълг към тяхната памет е днес да не допускаме фашизъм и ксенофобия. Искаме мирен свят на свободни и щастливи хора. Честит празник!“, завършва лидерът на социалистите. Корнелия Нинова, столичният лидер на левицата Калоян Паргов и депутати-социалисти взеха участие в Шествието “Безсмъртен полк — България“ за Деня на победата и Деня на Европа — 9 май организираха от Съюза на ветераните от войните на България и инициативен комитет от неправителствени организации. В него взеха участие хиляди българи, чиито родители са участвали в антифашистката борба или в Отечествената война. Инициативата, стартирана в Русия, се провежда още в държави като Великобритания, Франция, Австрия, САЩ, Армения, Германия, Израел, Ирландия, Исландия, Катар, Корея, Ливан, Швеция, Коста Рика, Полша, Италия, Белгия, Холандия, Черна Гора, Монголия, Норвегия, Приднестровието, Молдова, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Киргизистан, САЩ, Узбекистан, Украйна, Естония, Малта, Австралия, Швейцария.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров и дипломати от руското посолство положиха венци и ще участваха в тържествените церемонии пред паметника на Съветската армия. Посланик Макоров заминава за Пловдив, където пред паметника на Альоша също се проведе празнично честване.

В словото си столичният лидер на БСП Калоян Паргов отбеляза: „Тук, пред Паметника на Съветската армия, построен от признателния български народ, можем с пълно право да заявим, че в световната битка срещу мракобесието на ХХ в. великите сили СССР, САЩ и Великобритания победиха, защото проявиха разум да обединят силите си по време на Втората световна война и да нанесат смъртоносен удар на нацистка Германия. Това е извод, който не бива да забравяме, най-вече в днешната ситуация, когато фашизмът в Европа и по света се възражда отново.“, каза председателят на софийската организация на БСП.

Днес, русофобските кръгове всекидневно клеветят Русия. Те се опитват да натрапят на България „нов цивилизационен избор”, който цели да ни откъсне от дълбоките исторически и културни корени, които ни свързват. – отбеляза Паргов —  Тези кръгове са видимо малцинство у нас, но разполагайки с лостовете на манипулацията, извършват безнаказано провокации и поощряват набезите над паметниците на Съветската армия в София и на Альоша в Пловдив. Народът ни обаче има памет. Ето защо мнозинството българи, въпреки оказвания натиск, неотдавна заявиха недвусмислено, че симпатизират на Русия и руснаците, че са за приятелски българо-руски отношения в политиката, икономиката и духовната област, развивани върху равноправна основа.“

Калоян Паргов заяви, че България, заради геополитическото си разположение и политическата и духовна история, трябва да се превърне наистина в мост между Западния свят и Русия, а Европа — в зона на мира и на взаимното разбирателство. Той цитира думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер: „Добрите отношения между ЕС и Русия са жизненоважни за сигурността на нашия континент. Наша обща цел би трябвало да бъде възстановяването на европейския ред в сигурността.“

9 май ще остане завинаги Ден на победата на мъжеството и героизма. Ден, без който нямаше да има Ден на Европа! “, категоричен бе Калоян Паргов. 

България

Икономика

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

“Агрион“ отдава земеделска земя с търгове

Субсидиите и земеделската програма стимулират хора извън агросектора да наемат парцели

Лидерът в управлението на земеделски активи „Агрион“ о…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие