Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19122018

Брой 244, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71911 BGN1 GBP = 2.18005 BGN1 CHF = 1.73374 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Остава бедственото положение в община Бяла Слатина

Силна градушка опустоши Бяла Слатина, съобщи Би Ти Ви.

Гръмотевичната буря със силен вятър и градушка се разрази следобед в сряда на територията на област Враца, в района на община Бяла Слатина, съобщиха от МВР. В оперативния център на пожарната служба са получени около 20 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Екипите на “Пожарна безопасност и защита на населението“ извършват дейности по отстраняване на последствията. Обстановката се нормализира. На снимките от зрители се виждат пречупени клони на дървета, преобърнати маси, столове и чадъри на заведения.Пътят Кнежа – Плевен е затворен заради паднало дърво върху ТИР. Използваше се обходен маршрут през Бреница, информираха очевидци.

Градушката там е била с размерите на топки за голф и е продължила половин час. Градушка колкото орех е паднала и в град Тръстеник, обл. Плевен. Гръмотевичната буря със силен вятър и градушка засегна по-късно и община Плевен. В регионалната дирекция на пожарната бяха получени повече от 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Бяха мобилизирани всички екипи на пожарната в различни дейности за отстраняване на последствията.

Остава бедственото положение в община Бяла Слатина. Ураганният вятър и градушката с големина на орех са нанесли много поражения както по инфраструктурата, така и по домовете на хората. Десетки къщи са без покриви, няколко електрически стълбове са пречупени, вековни дървета са изтръгнати с корените, улиците са задръстени с нападали клони. Жителите на града разказаха, че над къщите им минало истинско торнадо, което вдигнало във въздуха керемиди и дори цели покриви. Хората бързат да набавят материали за ремонта и се оплакват, че цените на керемидите и капаците са се повишили, заради търсенето.

Зам.-кметът на Бяла Слатина Тихомир Трифонов уточни, че най-много са щетите по електропреносната мрежа, до снощи във всички села беше възстановено захранването, но има доста обекти в града, висят жици и всичко това трябва да се обходи, за да се възстановят щетите и да се нормализира ситуацията. От съседни на Бяла Слатина общини вече са предложили помощ за разчистването, защото пораженията по инфраструктурата са много големи. Вчера в общината е започнала оценка на щетите, за да се кандидатства за помощ от държавата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Специалния прибира неустойка от 24 милиона паунда

Жозе Моуриньо вече не е мениджър на Манчестър Юнайтед, обявиха от клуба. В краткото официал…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Земеделското министерство отвори постоянен офис в Китай

Земеделското министерство отвори постоянен офис в Китай

Българското министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) откри свой постоянен офис с експозиционна площ в китайския град Нинбо. Офис…

Прочети още:

Loading...