Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт16102018

Брой 198, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6897 BGN1 GBP = 2.23549 BGN1 CHF = 1.71114 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Градушка опустоши Врачанско и Плевенско

Остава бедственото положение в община Бяла Слатина

Силна градушка опустоши Бяла Слатина, съобщи Би Ти Ви.

Гръмотевичната буря със силен вятър и градушка се разрази следобед в сряда на територията на област Враца, в района на община Бяла Слатина, съобщиха от МВР. В оперативния център на пожарната служба са получени около 20 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Екипите на “Пожарна безопасност и защита на населението“ извършват дейности по отстраняване на последствията. Обстановката се нормализира. На снимките от зрители се виждат пречупени клони на дървета, преобърнати маси, столове и чадъри на заведения.Пътят Кнежа – Плевен е затворен заради паднало дърво върху ТИР. Използваше се обходен маршрут през Бреница, информираха очевидци.

Градушката там е била с размерите на топки за голф и е продължила половин час. Градушка колкото орех е паднала и в град Тръстеник, обл. Плевен. Гръмотевичната буря със силен вятър и градушка засегна по-късно и община Плевен. В регионалната дирекция на пожарната бяха получени повече от 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Бяха мобилизирани всички екипи на пожарната в различни дейности за отстраняване на последствията.

Остава бедственото положение в община Бяла Слатина. Ураганният вятър и градушката с големина на орех са нанесли много поражения както по инфраструктурата, така и по домовете на хората. Десетки къщи са без покриви, няколко електрически стълбове са пречупени, вековни дървета са изтръгнати с корените, улиците са задръстени с нападали клони. Жителите на града разказаха, че над къщите им минало истинско торнадо, което вдигнало във въздуха керемиди и дори цели покриви. Хората бързат да набавят материали за ремонта и се оплакват, че цените на керемидите и капаците са се повишили, заради търсенето.

Зам.-кметът на Бяла Слатина Тихомир Трифонов уточни, че най-много са щетите по електропреносната мрежа, до снощи във всички села беше възстановено захранването, но има доста обекти в града, висят жици и всичко това трябва да се обходи, за да се възстановят щетите и да се нормализира ситуацията. От съседни на Бяла Слатина общини вече са предложили помощ за разчистването, защото пораженията по инфраструктурата са много големи. Вчера в общината е започнала оценка на щетите, за да се кандидатства за помощ от държавата.

България

Икономика

ОБЯВА ЗА КОНКУРССТРОИТЕЛСТВО

БЪЛГАРСКА СВОБОДНА МЕДИЯ ЕООД обявява конкурс за: “Извършване на ремонтни и строителни дейности на помещения в сградата Хладилния завод …

Прочети още:

Loading...

Култура

„На Русе и Париж с любов” – посланията на Василка Монева

„На Русе и Париж с любов” – посланията на Василка Монева

В Галерия на СБХ на ул. „Шипка“ 6, ет. 4 от 16 октомври до 7 ноември ще се насладим на изложбата на Василка Монева „НА РУСЕ И ПАРИЖ С ЛЮБОВ”…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие