Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19122018

Брой 244, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71911 BGN1 GBP = 2.18005 BGN1 CHF = 1.73374 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Министър Кирил Ананиев: Тези хора са лъгани с години, нормално е да не вярват

Министър Кирил Ананиев: Тези хора са лъгани с години, нормално е да не вярват

Министър Кирил Ананиев: Тези хора са лъгани с години, нормално е да не вярват

Тези болници в продължение на 13 и повече години се водят към фалит. Голяма част от тези хора, които работят в Ловеч и Враца, работят през по-големия период от тези 13 години там и са свидетели на всички порочни практики, свързани с обществените поръчки за лекарства, медикаменти, медицински изделия, апаратура, техника, заяви пред „Нова телевизия” министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Припомняме, при посещението на заместник-здравния министър Жени Начева във врачанската болница в понеделник се стигна до ескалация на напрежението, като дори по нея бяха хвърлени яйца от страна на персонала.

Тези хора наистина не вярват на държавата, но след като не вярват, защо тогава не излязоха на протест, попита Ананиев. По думите му злоупотребите в двете лечебни заведения са за милиони. Той изтъкна, че настоящето ръководство на МЗ още в началото на мандата си е предприело действия заедно с главна прокуратура и МВР заради порочните практики в болниците. Прокуратурата е единственият орган, който може да каже в момента чия е вината, точно в какъв размер и какво трябва да бъде съответното наказание, категоричен бе той. Ананиев припомни, че МЗ няма законово основание да покрие дълговете на болниците, възлизащи на половин милиард лв. Той обясни, че когато оздравителният план заработи напълно, ще започне изплащането на старите заплати на медиците и посочи, че затова са необходими 23 месеца. Грехота е при толкова пари да има недоволни, заяви премиерът Борисов на заседанието на МС в коментар за проблемите в болниците във Враца и Ловеч. Той се обърна директно към здравния министър Кирил Ананиев с думите хората да си получат заплатите и „паралелно с това да се правят реформите“. Да си получават заплатите и правете реформите. И обяснявайте, че не може да се крадат и източват болниците, заяви Борисов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Манчестър Юнайтед уволни Жозе Моуриньо

Специалния прибира неустойка от 24 милиона паунда

Жозе Моуриньо вече не е мениджър на Манчестър Юнайтед, обявиха от клуба. В краткото официал…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Земеделското министерство отвори постоянен офис в Китай

Земеделското министерство отвори постоянен офис в Китай

Българското министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) откри свой постоянен офис с експозиционна площ в китайския град Нинбо. Офис…

Прочети още:

Loading...