Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще прекарат ден от живота на праисторическия човек

Деца ще учат за праис­торичес­ките хора и тех­ния начин на живот. Заниманията са част от проекта “Един ден от живота на праис­торичес­кия човек“ на турис­тическо дружес­тво “Приста“, съобщи пред­седателят на дружес­т­вото Сашо Попов.

Под фор­мата на игра над 100 деца ще се пренесат назад във времето, когато са същес­т­вували праис­торичес­ките хора, уточни „Дарик радио”. Пър­вите занимания ще се със­тоят на 2 юни (събота). Началото ще бъде пос­тавено с 20-минутен турис­тически поход по поречието на река Русен­ски Лом. Край село Басар­бово, до хижа “Алпинист“, има голяма скална ниша, където ще се със­тоят игрите. Децата ще научат кои са праис­торичес­ките хора, след което ще изработят оръжия от онова време — копия с кремъчни ост­риета, лъкове, стрели. Ще има и стрелби по мишени — големи рисунки на животни, които не са реалис­тични, за да не се предиз­вика у децата агресия. Прог­рамата включва и рисуване с въг­лен. Попов обясни, че друга група деца ще запали огън. За целта няма да се изпол­зва киб­рит, а маг­незиева запалка. След това мал­ките учас­т­ници ще си пригот­вят месо на жар. За автен­тич­ното пресъз­даване на всекид­невието на палеолит­ния човек на децата ще помагат инс­т­рук­тори от турис­тичес­кото дружес­тво, худож­ник от Русен­с­ката художес­т­вена галерия и археолог от Регионал­ния исторически музей. Попов обясни, че до есента всеки месец ще има по едно занимание. Проек­тът се осъщес­т­вява по прог­рамата “Знание и рас­теж“ на общин­с­ката фон­дация “Русе — град на свобод­ния дух“.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...