Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Още една майка се оплака от тормоз на социалните служби в Норвегия

Още една майка се оплака от тормоз на социалните служби в Норвегия

Още една майка от Бъл­гария раз­каза пред bTV, че е напус­нала Нор­вегия след проверки от служ­бата за зак­рила на детето в страната. 

Стелияна Стан­кова заминава за Нор­вегия през 2012 г., след което взема цялото семейс­тво със себе си. „След като дой­доха децата, мина около година, преди да започ­нат проб­лемите и провер­ките”, каза тя в предаването „Тази сут­рин” по bTV. 

Първо се започна със сиг­нал в училище – имаше раз­говор с тях, без ние да знаем и без наше поз­воление. Било им е казано, че не трябва да споделят с родителите си”, раз­каза Стелияна. 

При пър­вия сиг­нал дирек­тно ни извикаха и ни казаха: „Вие не сте добри родители”. Ние попитахме защо и какъв е проб­лемът. Те отговориха, че са получили сиг­нал от училището, че голямата ми дъщеря дава бял хляб на мал­кия син, като му маже филия с шоколад, когато иска. Там децата не си купуват храна, а си носят всеки ден”, допълни май­ката. 

Аз попитах какъв е проб­лемът с белия хляб. „Вие какво искате, на 18 г. да са диабетици или да са с над­нор­мено тегло?”, каза психолож­ката при раз­говора”, каза още Стелияна. 

Мал­кият ми син беше претър­пял инцидент в училище. Аз не съм видяла, той не ми е казал. Имал е синина и те каз­ват: „Вие сте го ударили”. Тряб­ваше да викаме него, да се оправ­даваме и той да обяс­нява откъде му е синината – че негов съученик го е ударил”, под­черта май­ката. 

По думите ѝ децата са питани как живеят у дома, биват ли тор­мозени, има ли някакъв проб­лем, упот­ребяваме ли цигари и алкохол в къщата. „Децата каз­ват: „Да, тати пие бира”. Започва се едно раз­с­лед­ване в магазина – какво количес­тво бира се купува. В работата питат дали някой е ходил пиян и дали е имал някакво неадек­ватно отношение”, каза още Стелияна Стан­кова. 

Тя е категорична, че никога не би се вър­нала в Нор­вегия. „Не бих си под­ложила децата на този стрес, който изживяха те и ние”, под­черта тя

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...