Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб16022019

Брой 286, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73574 BGN1 GBP = 2.22392 BGN1 CHF = 1.72017 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалният министър остана след оставката

Социалният министър остана след оставката

Социалният министър остана след оставката

Против оставката на Бисер Петков се изказаха майките на деца с увреждания и синдикатите

Социалният министър Бисер Петков остава. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди да отлети от Измир за Израел. Той е говорил с министъра в оставка по телефона вчера сутринта.

Премиерът мотивира решението си с факта, че протестиращите майки на деца с увреждания са заявили, че имат добър диалог с него и са постигнали съгласие. 

Премиерът отбеляза, че вчера министър Петков му е казал, че за да бъдат изпълнени исканията на протестиращите, са необходими 300 млн. лева.

“Не мога да разбера, аз видях тази жена — едната по БНТ каза “не знам защо сменят министъра, след като няма да има от утре палаткови лагери“. Чудесно! Министърът остава. Връщаме една стъпка назад, възложил съм му днес да ги събере всичките, действително ли става въпрос за повече пари“, каза още Борисов.

“Бисер Петков се справя добре, но факт е, че в тази сфера има палатков след палатков лагер — не мога да го гледам това. Не му давам срок, ще видим в следващите дни“, добави още премиерът. 

Вчера водихме едно дълго съвещание със социалния министър, с финансовия, здравния и зададох елементарния въпрос: Как, при положение че с 80 милиона повече от бюджета на данъкоплатците са дадени тази година, има това недоволство и всеки ден с един повече с палаткови лагери? Социалният министър ми заяви, че не може да се оправи с тях, защото исканията им са такива, че са необходими по 300 милиона повече на година”, поясни Борисов. 

Щом казват, че дори не става въпрос и за пари, да седнат и да направят така, че тази тема да ми се махне от главата и на мен, и на всички вас”, отбеляза премиерът. “Искат го — ето, да свършат необходимата работа. Всички сме добронамерени да се реши въпросът и всички да са доволни“, категоричен бе Борисов.

ЗЕМЯ припомня, че това беше третата оставка на министър в кабинета „Борисов 3”. Пръв поста си напусна здравнвият министър проф. ген. Николай Петров и бе заменен с дотогавашния заместник-финансов министър Кирил Наналиев, втора подаде оставка енергийната министърка Теменужка Петкова, а поводът бе скандалната сделка с ЧЕЗ, но молбата за напускане не бе парафирана от премиера Борисов. Същият сценарии се разигра и вчера със социалния министър Бисер Петков.

България

Икономика

Култура

Спорт

Георги Дерменджиев подписа договора си на „Герена”

Георги Дерменджиев подписа вчера официално договора си като треньор на Левски в офисите на клуба на „Герена”. Специалистът парафира своя кон…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие