Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: В МВР и в правителството - провал след провал

БСП: В МВР и в правителството - провал след провал

БСП: В МВР и в правителството - провал след провал

Мотивите за вот на недоверие в сектор „Сигурност” се виждат от всички и всеки ден, категорични са социалистите

Основ­ните мотиви за искането на вота на недоверие срещу правител­с­т­вото на Бойко Борисов е лип­сата на сигур­ност – изк­лючително важен елемент от дър­жав­ното управ­ление, заложен и по Кон­с­титуция. И политичес­кото ръковод­с­тво на МВР, и  самото правител­с­тво тър­пят провал след провал.” Това заяви пред Нова ТВ народ­ният пред­с­тавител от ПГ на „БСП за Бъл­гария” Иван Иванов. Той припомни само част от извър­шените прес­тъп­ления за пос­лед­ните шест месеца – отв­личания, убийс­тва, бяг­с­тво от зат­вора. Иванов не пропусна да отбележи и стач­ките на полицаите, нап­режението в сис­темата на сигур­ността и падането на хеликоп­тера. „Това показва, че граж­даните не са сигурни в своето ежед­невие. Имаме една изк­лючително сериозна среда на несигур­ност. Това наложи вотът на недоверие  да е именно на тема „Сигур­ност”, аргумен­тира се Иван Иванов. „Европ­ред­седател­с­т­вото не бива да бъде параван на всички безоб­разия, които се случ­ват в страната. Сис­темата и сек­тор „Сигур­ност” не обх­ващат само МВР, а много други части от общес­т­вената сигур­ност– финан­совата сигур­ност, отб­раната на страната. Когато ГЕРБ поемаха управ­лението излязоха с лозунг, че във всяко населено място ще има полицай и охрана. За съжаление, това не стана и го призна и минис­търът на МВР”, каза Иван Иванов. Народ­ният пред­с­тавител изтъкна, че вотът ще бъде внесен от БСП самос­тоятелно, но левицата очаква под­к­репа и от други пар­ламен­тарно пред­с­тавени пар­тии. Иван Иванов зак­лючи, че проб­лемът в сек­тора може да бъде решен, когато си тръгне правител­с­т­вото на Бойко Борисов.

Според Весела Лечева, която даде интервю за БНТ, аргумен­тите за вота ги виж­даме всеки ден. 

Спом­няте си, че даже европ­ред­седател­с­т­вото започна с жер­тви. Какво още трябва да се случи в МВР? След като зат­вор­ници могат спокойно да си внасят оръжие, след като не могат да заловят прес­тъп­ниците, защото носели суичъри и шапки. Те очак­ват прес­тъп­ниците сами да се обадят сами в район­ното управ­ление. Виж­дате сами за каква пародия става дума”, каза Лечева. 

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и къс­мет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на свет…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...