Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон24092018

Брой 183, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66185 BGN1 GBP = 2.20773 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) „Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

„Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

„Малшанс” и за Угърчин: Мъже нападат с ножове и брадви

Мъже нападнаха с брадви и ножове възрастни хора в Угърчин, после и строителни работници, които са работили по сградата на училището. Групата е нахлула в местен магазин, предаде „Нова телевизия”. На 11 юни сутринта трима души нападат възрастен мъж, след това възрастна жена в друга къща. След това заплашват с брадва трима души строители, обират магазина и се укриват. От полицията призоваха гражданите да са спокойни. Това е инцидентен случай, поредният „малшанс” смятат от там, но наистина имало убити.

Напрежението в Угърчин изби в мирен протест пред общината срещу безнаказаното ромско насилие. Хората искат да изкажат недоволството си от набезите, които продължават вече години. Цигани заплашиха с брадви и ножове строителни работници, които са работили по сградата на училището. Първоначално групата атакувала и възрастен мъж и жена, а после нахлула в местен магазин. Двама от извършителите са арестувани, а един все още се издирва. Оказва се, че те са стари познайници на местните жители. По обяд трима пияни роми решиха да проявят своеволие. Без причина. Според местни проблемът е от няколко години, имало и убити от роми. Тук има и други агресивни роми, предупреди пред камерите на телевизията Ради Еков. Негов съгражданин пък показа рани от нож, които преди години един от тримата извършители му е нанесъл в заведение като за агресията не е имало повод. Последният случай е от септември. Безпомощен човек беше убит на улицата от роми, коментира „Нова телевизия”. Според прокуратурата обаче ставало въпрос за хулиганска проява. Жандармерия бе на място.

България

Икономика

Култура

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

„Един пазарен ден отпреди 100 г.“ очаква Златоград

Калдъръмите на Етнографския комплекс в Златоград ще бъдат сцена на възстановка “Един пазарен ден отпреди 100 г.“ на 23 септември. Събитието …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...