Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря14112018

Брой 219, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7362 BGN1 GBP = 2.23363 BGN1 CHF = 1.72047 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) 23 първолаци в община Трън, 20 – от ромски произход

23 първолаци в община Трън, 20 – от ромски произход

23 първолаци в община Трън, 20 – от ромски произход

В община Трън само 23 първокласници ще прекрачат училищния праг, съобщи директорът на единственото учебно заведение в града — СУ “Гео Милев“ Костадинка Крумова. Децата са с шест повече от миналата година, уточни тя. Двайсет от първокласниците са от ромски произход. Поради липса на работни места хората напускат Трънско и не можем да сформираме пълни паралелки, коментира още Крумова.

По думите й във втори клас ще учат 17 деца. Единствено в трети клас от началния етап има пълна паралелка. Общо 257 деца учат в трънското училище от първи до дванайсети клас. От десет години училището е средищно и защитено. Има учители по всички предмети. Въпреки че преобладават деца от уязвими групи, резултатите от държавните зрелостни изпити са много добри, посочи училищната директорка, цитирана от БТА. Материалната база на СУ “Гео Милев“ е много добра. Тази година с усилията на учителите са направени вътрешни подобрения, допълни Крумова.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Краят на Американската мечта

Краят на Американската мечта

Трябва да си дълбоко заспал, за да вярваш, че всеки има шанс в страна, в която 1 процент от населението притежава 50 процента от богатствата...

Прочети още:

Loading...

Земеделие