Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Строителството на новата пленарна зала ще приключи до средата на 2019 година, каза пред журналисти Николай Бациев от Дирекция „Управление на собствеността“ в НС, предаде агенция „Фокус“.

„Съоръжението е изключително сложно за изпълнение. Такова нещо в известна степен има в Бундестага, но там площта е по-малка“, коментира Бациев.

„Цялата квадратура на стъкления покрив е около 450-500 кв.м. Всеки момент очакваме да пристигнат стъклата“, обяви той. В новата пленарна зала ще има 270 места, а при Велико Народно събрание опция за демонтаж на столовете и монтаж на други за осигуряване на 400 работни места, обясни Бациев.

„Банките в залата ще бъдат от масив с естествен фурнир дъб. Столовете са с движение за прибиране към банката. Осигурен е свободен достъп на народните представители за излизане“, посочи той и уточни, че ще има място и за разполагане на лист за писане, таблет или лаптоп.

„На пода ще има мокет. Облицовката по стените ще бъде мраморна“, обясни Бациев.

„Местата за Министерски съвет ще бъдат отляво и отдясно по 13“, поясни той. „Вече са завършени зоните за президент и вицепрезидент, и за патриарх“, коментира той. „Столовете в залата ще бъдат сини, препратката е към Европейския парламент“, обяви той и допълни.

Строителството на новата пленарна зала се е забавило заради премахването на стоманено-бетонния покрив и ремонта на бул. „Княз Ал. Дондуков“, но няма да има оскъпяване, поясни още той.

„Водят се разговори с парламентарните групи в новата пленарна зала да има възможност за изказвания от място. Вероятно трябва да се направи и промяна в Правилника. За момента се работи по възможността да има изказвания от място. Губи се адски много време при придвижване на народните представители до трибуната за изказване“, посочи той.

„Ще се монтират дискусионни пултове на всяко работно място. Цифрови камери ще заснемат пряко изказващия се и образът ще бъде показван на големи видеомонитори“, обяви Бациев.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Култура

Група „Ла Туна” ще пее в Пловдив

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Мадрид, Испания съставена от 27 музиканта, ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие