Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет24012020

Брой 269, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76392 BGN ↑ 1 GBP = 2.3161 BGN ↑ 1 CHF = 1.81819 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Стъклен покрив, мраморни стени и дъбов фурнир ще глезят депутатите в новата им зала

Строителството на новата пленарна зала ще приключи до средата на 2019 година, каза пред журналисти Николай Бациев от Дирекция „Управление на собствеността“ в НС, предаде агенция „Фокус“.

„Съоръжението е изключително сложно за изпълнение. Такова нещо в известна степен има в Бундестага, но там площта е по-малка“, коментира Бациев.

„Цялата квадратура на стъкления покрив е около 450-500 кв.м. Всеки момент очакваме да пристигнат стъклата“, обяви той. В новата пленарна зала ще има 270 места, а при Велико Народно събрание опция за демонтаж на столовете и монтаж на други за осигуряване на 400 работни места, обясни Бациев.

„Банките в залата ще бъдат от масив с естествен фурнир дъб. Столовете са с движение за прибиране към банката. Осигурен е свободен достъп на народните представители за излизане“, посочи той и уточни, че ще има място и за разполагане на лист за писане, таблет или лаптоп.

„На пода ще има мокет. Облицовката по стените ще бъде мраморна“, обясни Бациев.

„Местата за Министерски съвет ще бъдат отляво и отдясно по 13“, поясни той. „Вече са завършени зоните за президент и вицепрезидент, и за патриарх“, коментира той. „Столовете в залата ще бъдат сини, препратката е към Европейския парламент“, обяви той и допълни.

Строителството на новата пленарна зала се е забавило заради премахването на стоманено-бетонния покрив и ремонта на бул. „Княз Ал. Дондуков“, но няма да има оскъпяване, поясни още той.

„Водят се разговори с парламентарните групи в новата пленарна зала да има възможност за изказвания от място. Вероятно трябва да се направи и промяна в Правилника. За момента се работи по възможността да има изказвания от място. Губи се адски много време при придвижване на народните представители до трибуната за изказване“, посочи той.

„Ще се монтират дискусионни пултове на всяко работно място. Цифрови камери ще заснемат пряко изказващия се и образът ще бъде показван на големи видеомонитори“, обяви Бациев.

България

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Прокуратурата извършва обиски в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), съобщава „Нова телевизия” , но все още не е ясно какъв е поводът за опе...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

„Сестра“ на 24-тия София Филм Фест

„Сестра“ е вторият пълнометражен филм на режисьорката след носителя на много престижни международни отличия „Жажда“. Филмът има завидна

фести...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Гришо пропиля историческа победа и е аут от Мелбърн

Гришо пропиля историческа победа и е аут от Мелбърн

Българинът загуби след 5-сетова битка от Томи Пол във втория кръг на турнира от Големия шлем

Най-добрият български тенисист Григор Димитров о...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Цветан Филев: Тютюнът е обречен на гибел без финансова помощ от държавата

Цветан Филев: Тютюнът е обречен на гибел без финансова помощ от държавата

За първи път тютюнопроизводителите ще получат помощта си от бюджета за кампания 2019 г. по-рано от обичайното. Това ще стане в седмицата от ...

Прочети още:

Loading...