Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18022019

Брой 287, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73697 BGN1 GBP = 2.2241 BGN1 CHF = 1.72472 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Заплатите на свещениците ще се приравнят към учителските

Заплатите на свещениците ще се приравнят към учителските

Заплатите на свещениците ще се приравнят към учителските

“Заплатите на свещенослужителите от различните вероизповедания ще получават заплати от държавата. Те ще бъдат приравнени с месечните възнаграждения на учителите“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след спешна среща с владиците от Светия Синод, на която присъстваха и  политици от ГЕРБ, ДПС и Обединените патриоти. Повод за спешната реакция от страна на политиците се оказа гневната декларация на Синода срещу новия проектозакон за вероизповеданията. Духовниците вчера дори присъстваха на правната комисия, а после излязоха с декларация от името на Светия Синод, в която изразиха недоумение и възмущение, че не е бил консултиран с тях, и че не е проведено нужното широко обществено обсъждане. От БПЦ възразяват и срещу намесата на държавата във вътрешноорганизационните дела на Църквата. Срещата премина в добър тон. Като човешки закон винаги има някакви пропуски и недоглеждания, но постигнахме консенсус, сподели след срещата Западноевропейския митрополит Антоний. “В Закона за вероизповеданията, който е подписан от председателите на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП и ДПС няма притеснения. Има чисто технически и редакционни моменти в някои от разрешителните уведомителни режими, които са залегнали. Критиките от Светия Синод ние внимателно ще ги изслушаме“, допълни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

България

Икономика

Култура

Изложба „Армията на Бога” бе открита в Ботевград

Изложба „Армията на Бога” бе открита в Ботевград

Българското културно наследство разполага с уникални ценности и артефакти в християнското изкуство, припомни основателят на Фондация „Арете-...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

На гърба на бизнеса и данъкоплатеца и сто тояги са малко

На гърба на бизнеса и данъкоплатеца и сто тояги са малко

Колко фермери могат да докарат месечен доход от 2 600 лева, колкото е заплатата на избрани чиновници в агроведомството

Ако фермерите се чудят…

Прочети още:

Loading...