Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22102018

Брой 202, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.70517 BGN1 GBP = 2.22203 BGN1 CHF = 1.71249 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Мнозинството се опитва безобразно да излъже хората с увреждания и накрая да не приеме Закона за личната помощ, затова  държим този закон да се гледа сега“. С тези думи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев представи предложението на левицата за влизане в дневния ред на закона. Той обясни, че БСП внася този законопроект сега заради съобщенията вчера, в които се твърди че на 19.10.2018 г. ще влезе Законът за хората с увреждания. „Не виждам смисъл този закон да върви заедно със Закона за личната помощ. По начина, по който е написан този закон, двата закона са паралелни. Ако настоявате да си гледате в пакет законите, това касае първо и второ четене  Между двете четения те могат да се движат заедно. В момента няма никаква причина този закон, който е внесен преди повече от 2 месеца, ключов е и касае всички хора с увреждания и е основното, което те искат, да не се гледа“, заяви Кутев и подчерта, че законът изразява най-важната част от грижата за хората с увреждания – личната помощ и възможността и начина за нейното регламентиране.

Според Антон Кутев нищо не пречи- този закон да бъде приет на първо четене сега, с което да се покаже отношение към това, което искат хората, които протестират на улицата, а след това те да се разглеждат заедно след 19-ти. „Отказът от този закон сега, би показал отношението на мнозинството към този проблем.  Призовавам всички да го подкрепим да влезе в дневния ред“, заяви Антон Кутев. Той припомни, че министър Петков е обещал на хората с увреждания приемането на закона и мнозинството, като излъчило този министър, е длъжно да спазва обещанията, дадени от него.

България

Икономика

Култура

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Румънският художник Лучан Добарта откри изложба в НДК

Изложба на румънския художник Лучан Добарта се откри в Артгалерията на НДК в рамките на „Есенния салон на карикатурата — София – 2018”.

В екс…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лидерите във Втора лига записаха победи

Лидерите във Втора лига записаха победи

Бивш национал спаси Литекс срещу Локомотив (Сф)

Ожесточената борба за върха във Втора лига се поднови този уикенд със срещите от 11-ия кръг. …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...