Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет22022019

Брой 291, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72259 BGN1 GBP = 2.25313 BGN1 CHF = 1.72062 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Кутев: Мнозинството излъга хората с увреждания

Мнозинството се опитва безобразно да излъже хората с увреждания и накрая да не приеме Закона за личната помощ, затова  държим този закон да се гледа сега“. С тези думи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев представи предложението на левицата за влизане в дневния ред на закона. Той обясни, че БСП внася този законопроект сега заради съобщенията вчера, в които се твърди че на 19.10.2018 г. ще влезе Законът за хората с увреждания. „Не виждам смисъл този закон да върви заедно със Закона за личната помощ. По начина, по който е написан този закон, двата закона са паралелни. Ако настоявате да си гледате в пакет законите, това касае първо и второ четене  Между двете четения те могат да се движат заедно. В момента няма никаква причина този закон, който е внесен преди повече от 2 месеца, ключов е и касае всички хора с увреждания и е основното, което те искат, да не се гледа“, заяви Кутев и подчерта, че законът изразява най-важната част от грижата за хората с увреждания – личната помощ и възможността и начина за нейното регламентиране.

Според Антон Кутев нищо не пречи- този закон да бъде приет на първо четене сега, с което да се покаже отношение към това, което искат хората, които протестират на улицата, а след това те да се разглеждат заедно след 19-ти. „Отказът от този закон сега, би показал отношението на мнозинството към този проблем.  Призовавам всички да го подкрепим да влезе в дневния ред“, заяви Антон Кутев. Той припомни, че министър Петков е обещал на хората с увреждания приемането на закона и мнозинството, като излъчило този министър, е длъжно да спазва обещанията, дадени от него.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Футболен клуб Левски бил пред фалит

Дълговете към НАП са 8 милиона лева, Спас Русев не е погасявал задълженията към държавата, разкри изпълнителният директор на клуба Павел Кол…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

Всеки четвърти в „Напоителни системи“ е чиновник

В администрацията са заети общо 440 човека или 28% от служителите, а останалите1 149 са работници

Всеки четвърти служител на държавната компа…

Прочети още:

Loading...