Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет02042020

Брой 63, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78843 BGN ↑ 1 GBP = 2.21098 BGN ↑ 1 CHF = 1.85141 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Станаха ясни новите конституционни съдии

Станаха ясни новите конституционни съдии

Станаха ясни новите конституционни съдии

В края на миналата седмица станаха ясни новите конституционни съдии от съдебната и президентската квота. Общото събрание на съдиите от върховните съдилища – касационно и административно, издигнаха за отговорните постове Павлина Панова и Надежда Джелепова, а президентът Румен Радев назначи члена на своя Правен съвет проф. Атанас Семов.

Павлина Панова е родена в Грамада, Видинско. Била е прокурор в Софийската районна прокуратура. Съдия последователно в Софийския районен и градски съд, апелативен съдия, 11 години е член на ВКС, чийто заместник-председател е в момента. Специализирала е в Германия, Люксембург. Полша, Франция, Холандия. Доктор по право, съдия в Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Съдия Джелепова е с над 34 години юридически стаж, 17 години от които са във Върховния административен съд. Била е  районен съдия и председател на Районен съд - Елин Пелин, член на Софийския окръжен съд. Заместник-председателката на ВАС досега ръководи и Второ отделение на съда.

Атанас Семов е професор по право на Европейския съюз и ръководител на Международната магистърска програма по право на Европейския съюз в Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

През 2012 г. е удостоен от Европейската комисия с титлата „Жан Моне професор“. Провежда лекционни курсове в редица европейски университети. Автор е на 12 книги и над 70 научни публикации в български и чуждестранни издания. За кратко е зам.-председател на 41-вото НС. От 2017 г. е член на Правния съвет при президента на Република България. Син е на големия учен и публицист проф. Марко Семов.

Припомняме, че парламентът вече избра своя конституционен съдия и това е членът на ВКС Красимир Влахов.

България

Икономика

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Въпреки усложнената икономическа обстановка рейтингът на България засега се запазва на ниво B2 - “умерен риск“ от забавени плащания и лоши в...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие