Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед18112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73006 BGN1 GBP = 2.21323 BGN1 CHF = 1.72092 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Ще намерят ли медиите в Русия и Европа общ език?

Ще намерят ли медиите в Русия и Европа общ език?

Изключително интересната в наши дни тема „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика” привлече на 8 ноември в Руския културно-информационен център експерти, дипломати, представители на обществени организации, журналисти (за разлика от други събития това бе уважено от солиден брой колеги от българските медии). Форумът бе организиран от списание „Международная жизнь”, издавано с подкрепата на Министерство на външните работи на РФ, и от руската Федерална агенция по печат и масови комуникации.

Конференцията с тази тема се провежда в различни градове на Европа. За този, седми поред форум, София е избрана не случайно – поводите са наистина заслужаващи внимание – 140 години от Освобождението на България от турско робство и 140 години дипломатически отношения Русия–България (през идната година).

Като своего рода домакин на конференцията извънредният и пълномощен посланик на Русия у нас Анатолий Макаров приветства участниците, Татяна Наумова, зам.- ръководител на Федералната агенция по печат и масови комуникации прочете приветствие от ръководителя на ведомството Михаил Сеславински. С доклад в конференцията се включи и представителят на Министерството на Външните работи на РФ А. Бикантов – ръководител на пресцентъра, зам.-директор на Департамента по информация и печат.

В словото си главният редактор на сп. „Международная жизнь” Армен Оганесян, председател на конференцията, подчерта нейната важност: „Възможността за открит диалог между представителите на медиите днес е много важен инструмент за създаването на международни връзки между Русия и Европа. Днес, когато на разни равнища на паневропейските връзки толкова не им достига разбиране и готовност за оздравяване на отношенията, нашата конференция е важна стъпка в укрепването на професионалните критерии на международната журналистика”.

Руски, български и експерти от Германия, Италия, Словакия, Чехия и Сърбия участваха в две кръгли маси: „Европейските медии – източник на „сензационни” новини за Русия” и „Съвременната международна информация – национални и националистически медии”.

Манипулациите в отразяването на действителността в Русия, русофобството, информационните и хибридните войни, медиите и ролята им в европейската система за сигурност, геополитиката, идеологията и фейковите новини, световната криза в журналистиката бяха само част от кратките, но разнообразни и интересни доклади.

Медиите като инструмент на хибридната война срещу Русия” – с този доклад в конференцията участва и проф. Светлана Шаренкова, издател на вестниците „Русия днес” и „Земя”.

Първата конференция „Русия и Европа: актуални проблеми на съвременната международна журналистика” е проведена през ноември 2011 г. в Париж.

България

Икономика

Култура

Спорт

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

ПСВ (Айндховен) с интерес към Кирил Десподов

Кирил Десподов продължава да е най-следеният играч от ЦСКА, а според “Тема Спорт“ интерес към таланта има от страна на холандския шампион ПС

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие